Hoe maak je een abonneerlink op YouTube

By Esther Jonker | How-to

sep 17
Hoe maak je een abonneerlink op YouTube

Je plaatst regelmatig nieuwe video's op je YouTube kanaal. Hebt een call-to-action om te abonneren in je video's. En communiceert duidelijk op je andere platforms, dat je bedrijf een YouTube kanaal heeft. Dit gaat allemaal perfect! Maar toch blijven je abonnees achter op je doelstellingen. Er is dan nog een handigheidje dat je kunt inzetten. Het is namelijk mogelijk om mensen zichzelf met 1 druk op de knop te laten abonneren. Vanaf een ander platform! (website, facebook etc.) Dus je hoeft ze niet meer op te roepen om naar je kanaal te gaan (stap 1) en dan te abonneren (stap 2). Dat kan eenvoudiger met een directe abonneerlink. Maar hoe maak je nu een aboneerlink van YouTube? We leggen het stap voor stap uit in dit blog en how-to Video (iets naar beneden scrollen).

Voordat je verder leest of kijkt: We gaan er hier natuurlijk van uit dat je netjes de rechten voor de muziek in je video hebt afgekocht, of dat het rechtenvrije muziek betreft. Heb je er een muziekstuk onder geplaatst/laten plaatsen waarvan je niet de rechten hebt, dan heeft betwisten geen enkele zin.

Waarom zijn YouTube abonnees belangrijk?

Het aantal abonnees op jouw YouTube kanaal is belangrijk. YouTube neemt het aantal abonnees van een YouTube kanaal namelijk mee bij de ranking van je video’s.

Dit klinkt oneerlijk (grote bedrijven winnen het dan altijd van kleine bedrijven), maar dat is gelukkig niet zo. Het aantal abonnees is gelukkig niet het enige dat van invloed is op de ranking van je video's.  Ook je tags, beschrijving etc. tellen mee. Lees hierover meer in onze blogs over de vindbaarheid op YouTube.​ Maar toch zijn abonnees een onderdeel wat je goed in de gaten moet houden. We raden aan omdat regelmatig te analyseren en er targets aan te hangen. 

Het aantal abonnees is uiteraard ook belangrijk voor de kijkers naar je video. Abonnees krijgen namelijk een seintje als je je video online zet. Dit verhoogt het aantal views, en werkt ook positief voor de ranking. Hoe meer kijkers je namelijk hebt vlak na je publicatie, hoe hoger YouTube je video ranked.  

Abonnees kunnen op verschillende manieren geattendeerd worden op jouw video's. Je video verschijnt op hun tabblad abonnementen, of ze krijgen een reminder in de mail (wanneer ze deze optie hebben aangezet).

abonneerlink maken YouTube

Hoe maak je een directe abonneerlink voor YouTube?

Je wilt het je potentiële abonnees zo makkelijk mogelijk maken, zodat ze geen video's meer van je missen. Dit kan eenvoudig door het plaatsen van de abonneerlink. We leggen stap voor stap uit hoe je deze link maakt.

Stappenplan gaat verder onder de video.

 • Ga naar de zoekbalk (url, bovenin je pagina)
 • Zoek de: YouTube Subcriber Counter
 • Ga naar de site van bijvoorbeeld Livecounts
 • Type de volledige naam van je YouTube kanaal in (midden van de pagina, boven de teller)
 • De subscribe button van YouTube verschijnt. Kijk goed of het juiste kanaal genoemd wordt (check bijvoorbeeld het aantal abonnees). Het is zonde als je mensen naar ene ander kanaal stuurt :-).
 • Klik op de button
 • Klik op OK
 • De bevestiging verschijnt als Pop up. Zie je niets? Check dan of je pop-ups niet geblokkeerd staan.
 • Kopieer de link de in de zoekbalk staat (bovenaan de pagina)
 • Dat was het al! Je hebt je abonneerlink gemaakt.
 • Deze link kun je overal plaatsen, doorsturen naar mensen op linken in je e-mail handtekening.

Wil je nog meer YouTube tips? Bekijk dan onze video-blogs over het verhogen van je vindbaarheid op YouTube.

Meer weten over YouTube abonnees?

Wil je meer weten over YouTube abonnees of het maken van de abonneerlink? Neem dan contact op met Esther Jonker. Zij vertelt je er graag meer over!