Animatie Video

Een ingewikkelde boodschap, uitleg over een technische productie of een verandering binnen het bedrijf? Met een animatie video leg je al deze dingen makkelijk uit. En met behulp van verschillende soorten animaties kan ieder onderdeel op zijn eigen unieke manier begrijpelijk worden gemaakt. 

Wat is een animatievideo?

De eerste echt bekende animatiefilm is Steamboat Willie met Mickey Mouse. Hierin zagen mensen voor het eerst getekende beelden bewegen. Animatie is namelijk het laten bewegen van meerdere afbeeldingen. Door het achter elkaar plaatsen van deze stilstaande beelden, lijkt het alsof je een bewegend beeld hebt. Animatie is dus eigenlijk een soort illusie, omdat het in werkelijkheid losse beelden zijn. Vroeger werden animaties getekend op papier en vervolgens gefilmd. Nu worden de meeste animaties met de computer opgebouwd.

Wanneer zet je een animatievideo in?

Mensen zijn visueel ingesteld. Wij begrijpen beelden beter dan alleen tekst. Moeilijke of (wat) saaiere onderwerpen worden leuk en begrijpelijk, wanneer we deze uitleggen met behulp van een animatie. In een animatievideo kunnen we namelijk snel en beknopt ‘to the point’ komen. Animatie is in basis een simpele vorm van communicatie. Het geeft de kijker de mogelijkheid om complexere zaken snel te begrijpen. Ook wanner ze niet dezelfde taal spreken of uit volledig andere culturen komen. Een ander woord voor animatievideo is overigens explanimation. Omdat het vaak gebruikt wordt om zaken uit te leggen aan het publiek (de kijker).

Ook ben je niet gebonden aan de natuurwetten :-). Met animatie is dus echt alles mogelijk, je kunt het zo gek niet bedenken. Als je het kunt tekenen, kun je het animeren. 

Ook is het eenvoudig om een animatie voor meerdere landen te maken. Door alleen de voice-over en de teksten in beeld aan te passen is hij ook voor collega’s of klanten uit het buitenland te begrijpen.

Verschillende soorten animatievideo's

We hebben eerder al een blog geschreven over verschillende soorten animaties. In dit blog leggen we alle verschillen per videosoort uit.

Voordelen animatievideo's

  • Ingewikkelde onderwerpen worden eenvoudig begrijpelijk gemaakt
  • Een grote diversiteit van kijkers begrijpt waar de video over gaat
  • Zaken die praktisch gezien niet gefilmd kunnen worden, kun je wel animeren (the sky is the limit)

Meer weten over animatie video's? Neem contact met ons op! .