Animatie video

By Vivian Brummer | Video Marketing

jul 26

De betekenis van animeren is: levend maken. Door stilstaande beelden achter elkaar te plaatsen, worden deze tot leven gebracht. Animatie video's kunnen worden gemaakt met verschillende doeleinden. Daarom worden ze door steeds meer bedrijven en organisaties ingezet. 

In animatie kan een onderwerp snel, duidelijk visueel worden weergegeven en uitgelegd. Het is dan ook laagdrempelig en erg leuk om naar te kijken. 

Wat is animatie

Animatie is het achter elkaar plaatsen van meerdere stilstaande bewegingen. Door het achter elkaar plaatsen van deze stilstaande beelden lijkt het alsof het beeld beweegt. Animatie is dus eigenlijk een soort illusie, omdat het in werkelijkheid losse stilstaande beelden zijn. Vroeger werden animaties getekend op papier en vervolgens op beeld gebracht. Weet je nog, vroeger op een kladblok en dan snel bladeren? Animatie is hetzelfde, maar dan 2.0 (of zelfs eigenlijk 3.0). Nu worden de meeste animaties na het tekenen op de computer verder uitgebouwd. 

Waarom animatie video's?

Mensen zijn visueel ingesteld. Daarom heeft animatie dus een grote invloed. Moeilijke of saaie onderwerpen worden leuk, door deze uit te leggen met bewegend beeld. Onderwerpen kunnen sneller worden uitgelegd en animatie komt professioneel over. Het is dus een simpele vorm van communicatie en kost voor de kijker weinig tijd.  

Alles mogelijk

Maar nog belangrijker: Met animatie is alles mogelijk. Je kunt het zo gek niet bedenken. Een animatievideo is ook makkelijk in je eigen huisstijl vorm te geven.  Zo kun je bijvoorbeeld werknemers op een leuke wijze eenvoudig informeren.  

Waarvoor een animatie video laten maken?

Animatie kan zowel intern (binnen het bedrijf) als extern (buiten het bedrijf) wordt gebruikt. Wil je iets aan je medewerkers uitleggen, of juist nieuwe klanten werven? Het kan met animatievideo's!

Bijvoorbeeld: Een ingewikkeld product of idee kan met animatie worden uitgelegd. Een ingewikkelde boodschap, uitleg over bijvoorbeeld een technische productie, of een verandering binnen het bedrijf kun je goed vormgeven via animatie. Door verschillende soorten animatie kan ieder probleem op zijn eigen manier visueel worden gemaakt. Hierdoor wordt het eenvoudig te begrijpen en wordt de boodschap (=de uitleg) snel begrepen.

Animatie is bovendien eenvoudig voor meerdere landen in te zetten. Dit kan door de voice-over en teksten aan te passen in een video. Zo kunnen buitenlandse klanten, werknemers uit het buitenland of de buitenlandse kantoren de video ook begrijpen.

Verschillende soorten animatie video's

Binnen animatie zijn er verschillende soorten vormen. In een volgend blog lees je over een aantal van deze vormen.