Bedrijfsaccount aanmaken op YouTube

By Esther Jonker | How-to

okt 15
Thumbnail - HowTo - Kanaal met bedrijfsnaam

Je eerste video is klaar en je wilt deze graag op YouTube plaatsen. Maar je hebt alleen een account met je eigen naam, niet met je bedrijfsnaam. Dat is niet handig voor je branding, maar hoe maak je nu een account aan voor je bedrijf? Heel eenvoudig! Wij leggen in 7 eenvoudige stappen uit hoe je een bedrijfsaccount aanmaakt op YouTube.

Waarom is een bedrijfsaccount op YouTube belangrijk?

Je kunt natuurlijk de video’s onder je eigen naam posten. Maar toch is dat vaak niet wenselijk. Je YouTube kanaal is namelijk onderdeel van je marketingplan én uiteraard je branding. Ons bedrijf heeft The Video Marketing Company. Zo kennen mensen ons, en daar worden we ook op gezocht. Wanneer we dan een vidoe plaatsen op een account dat Esther Jonker heet…. Dan worden we daar dus niet op gevonden. En kijkers die mij niet kennen, hebben geen idee bij welk bedrijf dit dan hoort.

Wanneer je eigen naam, ook je bedrijfsnaam is, dan geldt dit natuurlijk niet. Dan weet men je perfect te vinden op je naam, en is de naam zelfs onderdeel van je branding.

Hoe maak je een bedrijfsaccount op YouTube?

Je wil dat je nieuwe YouTube kanaal goed gevonden kan worden op je bedrijfsnaam. We leggen stap voor stap uit hoe je dit aanpast.

Het stappenplan gaat verder onder de video. 

  • Maak een Google-account aan.
  • Ga vervolgens ingelogd naar www.YouTube.com.
  • Klik onder je avatar op 'kanaal' (rechtsbovenin de pagina).
  • Klik op “gebruik een bedrijfsnaam of andere naam”.
  • Geef je account een naam (je bedrijfsnaam, dit is de naam die zichtbaar is).
  • Klik op ‘maken’.
  • Dat was het al! Je hebt nu een YouTube account met je bedrijfsnaam. Veel plezier!

Wil je nog meer YouTube tips? Bekijk dan onze video-blogs over het verhogen van je vindbaarheid op YouTube. En vergeet niet om je te abonneren op ons kanaal.

Meer weten over de mogelijkheden van YouTube?

Wil je meer weten over YouTube? Neem dan contact op met Esther Jonker. Zij vertelt je er graag meer over!