Bedrijfsfilm

Bedrijfsfilm is eigenlijk een verzamelwoord. Het klinkt nietszeggend, maar het zegt eigenlijk heel veel. Vroeger werd er een bedrijfsfilm gemaakt en daarmee was je klaar. Tegenwoordig zijn er zoveel verschillende versies en mogelijkheden dat de term bedrijfsfilm niet meer voldoet. Social mediavideo’sdrone video’s, animatie video’s etc. Het zijn allemaal bedrijfsfilms. 

Wat is een bedrijfsfilm of bedrijfsvideo?

Vroeger was het een lange(re) film over het bedrijf. Vaak gebruikt bij introducties of presentaties. Tegenwoordig is een bedrijfsfilm eigenlijk een verzamelwoord. Een bedrijfsfilm is namelijk een film die jouw bedrijf in beeld brengt bij jouw doelgroep. Omdat wij een videomarketingbedrijf zijn, hangen wij altijd een doel aan de video. Wij maken graag effectieve video’s, die jouw bedrijf helpen groeien. Wil je bijvoorbeeld personeel werven, dan is dat het doel. Dan heet je bedrijfsfilm opeens een recruitmentvideo of arbeidscommunicatievideo. Zet je hem op social media (in een korte vorm uiteraard), dan is het een social media video. It’s all-in the name :-). Een "bedrijfsfilm" bestaat dus eigenlijk niet meer.

Zichtbaarheid door video marketing

Maar we dwalen af van het belangrijkste. Als we de naam even los laten, dan blijft de basis sterk. Zichtbaarheid is voor alle bedrijven en organisaties uiteraard nog steeds erg belangrijk. Tegenwoordig zelfs nog belangrijker dan vroeger. Vroeger was iedereen te vinden op hetzelfde platform en had je aan adverteren of een tv-commercial genoeg. Vandaag de dag zit je doelgroep op een telefoon met ad-blocker, hebben ze een brievenbus met een ‘nee-nee’ sticker en liggen ze zonder reclames te bingewatchen op de bank met Netflix. Het is dus veel lastiger geworden om jouw doelgroep zomaar te bereiken.

En daarom is er gelukkig video marketing

Gelukkig zijn er nog steeds volop mogelijkheden om jouw doelgroep te inspireren met jouw product en dienst. En (bedrijfs)video’s zijn daar perfect voor. Wij helpen je jouw doelgroep te bereiken… buiten de brievenbussen, ad-blocked telefoons en naast het bingewatchen vanaf de bank.


Effectieve video marketing

Wil jij zichtbaarder worden bij jouw doelgroep? Neem dan contact op met Arjan Jonker. Hij legt je graag uit hoe we jou daarbij kunnen helpen.