Big Green Egg – Recepten

By Vivian Brummer | Portfolio

jul 07

Koken in een keramische oven

Met de Big Green Egg kun je roken, grillen, bakken en slow cooken. Er zit een speciale hete lucht circulatie in en de temperatuur kan makkelijk worden geregeld. Hierdoor kan het eten goed garen op de juiste temperatuur, droogt het niet uit en smaakt het lekker.

Ter inspiratie voor de huidige en de toekomstige klanten van Big Green Egg worden er receptenvideo’s gemaakt, om te laten zien welke lekkere recepten je kunt maken in de kamado. 

Vraag Big Green Egg

Creëer meerdere receptenvideo’s die laten zien wat er allemaal mogelijk is met de Big Green Egg. De gerechten kunnen uiteenlopen van gerookte zalm tot chocoladetaartjes.

In de video’s komen uiteraart de huisstijl en sfeer van Big Green Egg naar voren. De speciaal gecomponeerde muziek uit vorige receptenvideo’s wordt ook nu weer gebruikt in de nieuwe video’s. Hierdoor wordt alles in 1 lijn gepubliceerd.

De video’s duren tussen de 2 en 4 minuten. Daarnaast wordt er van ieder recept ook een aantrekkelijke teaser gemaakt van 15 seconden. De teaser wordt geplaatst op sociale media als Instagram. Hierin wordt verwezen naar de volledige video op de website van Big Green Egg.

Aanpak 

De recepten zijn van tevoren compleet uitgeschreven en verwerkt in een script. Alle voorbereiding zoals als het klaarzetten van de gerechten waren van tevoren al geregeld, zo konden we meteen aan de slag met filmen. Met de getroffen voorbereidingen konden we ook meerdere receptenvideo’s op een dag opgenomen. En ondertussen ook nog een beetje proeven :-).

Er wordt niet gesproken in de video’s. We hebben ervoor gekozen gebruik te maken van graphics (teksten) in beeld. Met behulp van deze graphics in de huisstijl van Big Green Egg worden de recepten stap voor stap uitgelegd.

Het gebruiken van alleen tekst is ook handig omdat de films in 21 talen vertaald worden. Zo zijn alle video’s eenvoudig lokaal te maken met een taalwisseling in de graphics.


We hebben al eerder receptenvideo's gemaakt voor Big Green Egg.    

Bekijk alle video's voor Big Green Egg op onze Vimeo