De ideale lengte van een video

By Esther Jonker | Video Marketing

nov 17
ideale lengte van een video

“De ideale lengte van een video? Dat hangt af van het platform waarop je deze plaatst. Op social media is een lengte van circa 25 seconden ideaal, op een productpagina van je website kan een video wel enkele minuten lang zijn. 

More...

Hoe lang moet een commerciële (marketing) video eigenlijk zijn?

De ideale lengte van een video is helaas niet zomaar te zeggen. Deze hangt namelijk heel nauw samen met het platform waarop je de video gaat plaatsen. 

Lengte van een video op Facebook

Plaats je een video op Facebook, zorg dan dat deze niet te lang is. Op Facebook kijkt men vluchtig en snel. Duurt het te lang, dan scrolt men gewoon verder. En dat is jammer! Zeker wanneer je call-to-action pas op het laatst getoond wordt. Eigenlijk mist je video dan compleet zijn doel, zonde.

Wat moet je dan wel doen? Zorg dat je video kort en to the point is. Voor een algemene video is de ideale lengte maximaal 30 seconden. Maak je boodschap meteen duidelijk. Wat wil je dat de kijker doet. Is de video een teaser voor een langere video? Zorg dan dat de video prikkelt. Is de video bedoeld om informatie over te brengen, zorg dan dat je boodschap meteen in het begin duidelijk. Stel je wilt dat ze zich inschrijven voor je nieuwsbrief. Zet deze call to action dan meteen aan het begin van je video.

Langere video op je website

Maar Facebook is natuurlijk niet het enige platform waarop je je video kunt plaatsen. Ook op je website werken video's erg goed. Ze zorgen voor een hogere ranking in Google en men blijft langer op je website aanwezig. 

Een website video kan iets langer zijn dan een Social Media video. Men is al geinteresseerd in je product/dienst. Een video op je website heeft meestal een ideale lengte van circa 1 minuut.

Uiteraard kun je ook langere video's plaatsen op je website. Zet deze dan op specifieke product- of dienstenpagina's. Op die pagina's komen de klanten die geinteresseerd zijn in de spcifieke dienst op product. Zij willen graag meer weten, en een video van meerdere minuten kan daar dus perfect werken!

Wil je meer weten over de ideale lengte van een video? Neem gerust contact met ons op. Wij informeren je graag!

Meer over video's voor Social Media lees je in ons blog over Social Media VIdeo's.