Employer branding en video

By Arjan Jonker | Video en recruitment

jul 30
employer branding video TVMC

Employer branding is een hot topic, en is dat met een reden. Het is steeds moeilijker om het juiste personeel te vinden voor je bedrijf. Niet alleen vanwege de krapte op de arbeidsmarkt, maar ook vanwege de mobiliteit van de medewerkers. Heb je iemand gevonden….is hij binnen een jaar weer weggekaapt!

De juiste match, voor zowel medewerker als werkgever, is dus belangrijker dan ooit. Berenschot en uitgeverij Performa voeren ieder jaar een onderzoek uit onder HR-professionals. Uit dit onderzoek blijkt dat de HR-professionals Employer branding zelfs de hoogste prioriteit geven in 2019. Een goede en authentieke employer branding zorgt ervoor dat je als werkgever aantrekkelijk bent voor nieuwe werknemers, maar met name ook voor de juiste nieuwe medewerkers. Maar wat is Employer Branding nu eigenlijk? En hoe zorg je ervoor dat deze sterk en authentiek is? Dat leggen we uit in deze blog. 

Wat is Employer Branding?

Employer branding is niets meer of minder dan het beeld dat men heeft van jouw bedrijf. Dus wat straal je uit, je image en je reputatie. Ben je een goede werkgever, zorg je goed voor je personeel, hebben ze het naar hun zin etc.

Door middel van Employer Branding, laat je jezelf dus zien aan de ‘buitenwereld’. Deze buitenwereld kun je onderverdelen in drie (doel)groepen:
1) Huidige medewerkers
2) Toekomstige medewerkers
3) Klanten/Potentiele klanten (die de beelden ook zien)


Over de eerste groep kunnen we kort zijn. Zij zijn de basis van je onderneming en weten alles van je. Zij geven dus een ongecensureerd beeld van jou als werkgever aan hun omgeving. Zij zijn jouw ambassadeurs. Niet alleen van je product of dienst, maar ook van je employer brand. Het is dus van belang dat ze tevreden zijn, en happy in hun werk. Naast dat ze daardoor hun werk beter kunnen doen, levert je dat dus ook veel positieve branding op. Hierdoor trekken ze nieuwe medewerkers aan.

De tweede doelgroep die je bereikt, zijn toekomstige medewerkers. Zij zijn de belangrijkste en grootste doelgroep. Hun op de juiste wijze bereiken heeft echter alleen effect, als je huidige medewerkers ook tevreden zijn. Dus deze twee groepen zijn nauw met elkaar verbonden. De nieuwe medewerkers kennen je bedrijf nog niet. Ze willen graag meer weten over de cultuur binnen het bedrijf, wie werken er, hoe ziet een dag eruit. Allemaal onderdelen die je kunt laten zien in een video over jou als werkgever. 

Tip! Deze video’s zijn ook heel eenvoudig op te splitsen en te targetten per doelgroep. Lees hiervoor ons blog over Agile Recruitment.

Voor het werven en behouden van de toekomstige medewerkers is het van belang dat je een eerlijk beeld laat zien van je bedrijf. Natuurlijk niet de ruzie tussen twee collega’s. Maar laat gerust zien, dat er soms overgewerkt wordt (en dat dat leuk is met pizza). Dat er soms iets misgaat (en hoe dat opgelost wordt) etc. Dit maakt je verhaal veel geloofwaardiger. En zorgt ervoor dat , wanneer ze eenmaal bij je komen werken, ze niet binnen een paar maanden weer weg gaan. Het gaat er tenslotte om dat je de juiste medewerker aantrekt, niet zomaar een medewerker! Want dat is geld verkwisting.

De derde groep is eigenlijk geen echte doelgroep, de klanten en potentiele klanten hebben in principe geen boodschap aan jouw vacature. Maar zij zien hem wel staan, en zien de video’s wellicht wel voorbij komen op social media. Het is dan belangrijk dat het beeld wat je laat zien, professioneel en authentiek is. Een klant, vindt het leuk om te zien hoe hard er gewerkt wordt om hem te helpen. En een potentiele klant krijgt zo een inkijkje achter de schermen van jouw organisatie. Ze zijn dus geen directe doelgroep, maar zij hechten er wel waarde aan. Vergeet dus niet dat zij ook meekijken.

Employer branding is dan ook geen kort projectje. Het is iets wat continue doorloopt en een belangrijk onderdeel van je (video)strategie dient te zijn.

Waarom is employer branding belangrijk?

Zoals hiervoor al beschreven, zorgt employer branding voor het beeld van jou als werkgever. Dit werkt verder door dan naar alleen werkzoekenden. Het is dan ook onderdeel van je gehele branding als bedrijf. Bij sommige organisaties valt deze branding daarom ook onder de verantwoordelijkheid van de marketing- of communicatieafdeling (in samenspraak met HR). Het werkt door in alle onderdelen van de werving, de vacaturetekst, foto’s en de video’s.

Als mensen solliciteren, kiezen ze niet puur en alleen voor een bepaalde functie. Hun keuze gaat veel verder. Tegenwoordig nemen de normen & waarden, cultuur en ambities van het bedrijf een vele belangrijkere plaats in. Ook het salaris wordt steeds verder ondergeschikt. Het werkplezier staat voorop. Met een employer branding video laat je dit allemaal zien. Je geeft kortgezegd antwoord op: Waarom zou een werknemer voor jouw organisatie kiezen?

En we kunnen het niet vaak genoeg benadrukken: Spreek de waarheid. Maak dingen niet mooier dan ze zijn. Wil je iets liever niet laten zien? Wellicht is het dan tijd om het aan te pakken, en niet om erover te liegen. Want dat is het eigenlijk. Iemand zegt zijn baan op om bij jou, onder valse voorwendselen, te komen werken. Die persoon is dan zo weer weg. En zal zich waarschijnlijk niet positief uitlaten over jou als werkgever…. Het vertrek kost veel geld (nieuwe werving, inwerkperiode etc.), maar het is dus ook slecht voor je branding van je bedrijf.

De vier grootste voordelen van employer branding:

  • Zorgt voor een snelle en juiste match
  • Bespaart dus geld in de werving
  • Zorgt ervoor dat men langer in dienst blijft
  • Werkt positief uit in je gehele branding naar je (potentiele) klanten

Waarom video en employer branding?

In onze blogs over vacaturevideo’s en agile recruitment, hebben we al eerder uitleg gegeven over de kracht van video binnen recruitment. Door middel van video, kun je namelijk heel eenvoudig laten zien hoe jouw bedrijf werkt. Niet alleen beschrijven, maar echt laten zien: Wie zijn de collega’s, hoe ziet de afdeling eruit etc.

Video kan daarom jouw werkgeversmerk versterken. De belangrijkste voordelen zijn dan ook:

1) Beelden zeggen meer dan 1000 woorden, je laat jezelf zien.
2) Tijdsbesparing, met een video bereik je sneller en gericht de juiste persoon.
3) Bespaart dus ook geld!
4) Agile, je kunt snel schakelen en gericht targetten.
5) Persoonlijke benadering mogelijk met gepersonaliseerde video’s.
6) Veel verschillende formats, zoals vlogs of social media video’s mogelijk.
7) SEO

Dit laatste punt(SEO) lichten we meteen wat verder toe. Zoals je wellicht wel weet is YouTube van Google. Wat je misschien niet weet, is dat deze twee zoekmachines elkaar versterken. Plaats je bij je vacature een video, dan wordt deze pagina hoger geïndexeerd door google. Een video is 1, de pagina is 1, maar een pagina met video is 3, 1 + 1 =3. Hierbij is het belangrijk dat je video op de juiste wijze op YouTube staat (lees hiervoor onze tips over vindbaarheid op YouTube.

Wat voor soort video’s kun je inzetten voor je werkgeversmerk?

Eigenlijk zijn alle soorten video’s geschikt voor employer branding. Vacature video’s en recruitmentvideo’s natuurlijk. Maar ook vlogs! Laat een medewerker vloggen over zijn dag, of laat een gastvlogger de medewerkers interviewen. Het is dan natuurlijk wel belangrijk dat de medewerkers goed kan vloggen, laat hem eventueel een training volgen hiervoor.

Deze video’s kunnen dan eenvoudig op social media als YouTube, LinkedIn en Instagram geplaatst worden. Hou wel de rode draad in de gaten. Het gaat om jouw branding, dus ga niet lukraak video’s (laten) maken. Maak vooraf een plan en zorg ervoor dat de video’s daarop aansluiten. Hierdoor wordt Employer Branding onderdeel van je gehele branding en zijn alle drie de doelgroepen tevreden en worden ze goed bereikt.

Wil je meer weten over Employer Branding en video?

Neem dan contact op met Arjan Jonker. Hij kan je meer vertellen over de resultaten en agile recruitment.