EWEM (TU Delft) – Int. masteropleiding

By Esther Jonker | Portfolio

nov 04
TU Delft EWEM

De European Wind Energy Master (EWEM) is een opleiding die door 4 Europese universiteiten wordt gefaciliteerd. Het is een samenwerking tussen de TU Delft (Nederland), DTU (Denemarken), NTNU (Noorwegen) en de Universiteit van Oldenburg (Duitsland). Studenten reizen elk semester tussen 2 of meer van deze universiteiten. Naast de ervaringen van het reizen, die ze opdoen gedurende de opleiding, ontmoeten ze ook veel verschillende studenten.

Het programma binnen EWEM bevat 4 tracks. Iedere universiteit biedt een gedeelte van minimaal 1 van de 4 de tracks aan in elk semester. Dit verschilt per universiteit. Studenten van dezelfde track reizen vaak samen door het gehele programma.

De tekst gaat verder onder de video.

Video’s voor masteropleiding

Voor het European Wind Energy Master-programma zet TU Delft videomarketing in. De video’s zijn onderdeel van de contentstrategie van het marketingplan. Dit plan is ontwikkeld om het aantal (internationale) studenten voor de EWEM te vergroten. De laatste jaren is het aantal studenten dat voor dit MSc-programma heeft gekozen afgenomen. De TU Delft, DTU, NTNU en de Universiteit van Oldenburg willen dit aantal weer vergroten. TU Delft Wind Energy Institute heeft TVMC gevraagd video's te maken als onderdeel van het marketingplan.

5 redenen waarom studenten kiezen voor EWEM

Er zijn verschillende redenen waarom studenten voor EWEM kiezen. Allereerst biedt het programma één van de meest toonaangevende masters aan, binnen de opleidingen rondom windenergie. Deze studie wordt aangeboden door universiteiten van topkwaliteit. Studenten die hiervoor kiezen, zijn zich daarvan bewust.

Naast de kwaliteit van het programma, zijn er 5 extra redenen waarom studenten voor EWEM kiezen::

  • Reizen
  • Double degree
  • Internationale klas
  • Werkzekerheid
  • Sociale aspect

De film toont studenten tijdens hun studie-programma. De bovengenoemde 5 redenen om voor EWEM te kiezen, worden gedurende de hele video verteld. Dit is gedaan door iedere reden in beeld te brengen met een andere student. Deze studenten lichten hun reden toe met een korte uitleg...… en dat terwijl ze in een draaiende windtunnel staan! De film heeft hierdoor een zeer benaderbare, levendige en uitnodigende stijl.

Video opnames TU Delft windtunnel

Behind the scenes - opnames in de windtunnel van TU Delft

Hun ervaringen worden aangevuld door de verhalen van verschillende professoren.

De verhaallijn van de video wordt hierdoor geheel verteld door studenten en professoren. Hun testimonials vertellen het verhaal, waarom nieuwe studenten voor EWEM zouden willen kiezen. Door geen professionele verteller (voice over) te gebruiken, is het verhaal authentieker. Het zijn hun echte ervaringen met het programma. Hierdoor kunnen aankomende studenten echt zien en horen wat ze kunnen verwachten.

Werkgevers in de video

Video TU Delft EWEM FS7

Behind the scenes - opnames EWEM

In de film is ook de CEO van Siemens Gamesa gefilmd. Siemens Gamesa is één van de grotere werkgevers op het gebied van windenergie.

Zij vertellen hun kant van het verhaal en waarom zij als werkgevers blij zijn met de EWEM alumni.

Filmopnames in 4 landen

Om een goed en compleet beeld van de studie te geven, hebben we op alle 4 de universiteiten en op onderzoekscentra gefilmd.

De beelden zijn gemaakt op de universiteiten: TU Delft, DTU (Denemarken), NTNU (Noorwegen) en de Universiteit van Oldenburg (Duitsland). En op het onderzoekscentrum Risø in Denemarken.

Video EWEM -TVMC

Behind the scenes - opnames EWEM

‘Houdbaarheid’ van de video

De video voor EWEM is zo geproduceerd dat deze enkele jaren ingezet kan worden. Daarnaast worden er nog video’s gemaakt van de verschillende tracks.

Dit is dus zeker nog niet het laatste wat jullie van deze top opleiding te zien krijgen!

Benieuwd naar European Wind Energy Master? 

Bekijk dan de video bovenaan in dit portfolio en bezoek ook de website van EWEM.

Wil je meer weren over Videomarketing? Neem dan even contact op met Arjan Jonker. Via dit formulier, of bel/mail ons.