Een Explanimation

By Vivian Brummer | Video Marketing

sep 06

Na het lezen van een tekst kan deze soms niet in een keer helder zijn. De tekst is te lang, niet duidelijk, ingewikkeld of je droomt weg tijdens het lezen. Om jouw concept, idee of uitleg te communiceren is animatie een ideale oplossing. Beeld is wordt snel begrepen en er is meer mogelijk.  

Wat is een explanimation

Animatievideo is een middel om jouw product of dienst helder uit te leggen. Dit noemen we ook wel explanimation of explainimation. Oftewel een instructie video ondersteund door animatie. Explanimation is een samenvoeging van de twee Engelse woorden ‘explanation’ en ‘animation’. Explanimation betekent letterlijk uitleg video in animatievorm. Het is dus een animatievideo waarin iets wordt uitgelegd met behulp van beelden.

Het fijne aan animatie is dat alles mogelijk is. Je kan een 2D of 3D animatie laten maken. Met of zonder muziek, met alleen tekst of uit alleen plaatjes, zwart wit of in kleur. Je kan de uitlegvideo maken naar jouw wensen of huisstijl. Je kan het zo gek niet bedenken alles kan worden gecreëerd met animatie. 

Waarom een explanimation inzetten

Wat voor jou een eenvoudige tekst is, kan voor iemand anders heel ingewikkeld zijn. Want over dat stukje tekst heb jij misschien heel veel kennis terwijl iemand anders er niets vanaf weet.

In een animatie kun je een ingewikkelde dienst ondersteunen met het gebruik van beelden, teksten en geluid. Moeilijke onderwerpen kunnen duidelijk worden vertaald met deze drie elementen. Explanimation is een krachtig communicatiemiddel waarin je volledige vrijheid hebt.

Voordeel van een animatievideo

Het voordeel is dat de aandacht beter bij jouw video blijft. Een uitleg wordt op een creatieve manier vertaald, waardoor het leuk wordt om naar te kijken. Daarnaast kun jij je video op al je social media-accounts plaatsen. Plaats de video op bijvoorbeeld je website, als ondersteuning bij je blog of op je sociale media. Video op social media zorgt voor veel exposure!

​Seo en video

Een explanimation video ook nog eens goed voor de SEO. Upload de video op YouTube of Vimeo en voorzie deze met de juiste omschrijving, tags en titel. Zo kan de video hoog eindigen in de google ranking. Google neemt namelijk videoresultaten op in de reguliere zoekmachine. Nog meer kans om gezien te worden!

Is voor jou de explanimation de ideale uitkomst? Neem dan contact met ons op!

Wil je voorbeelden zien van animatievideos? Neem dan een kijkje in ons animatie portfolio op vimeo.