Vliegend filmen met een drone

By Vivian Brummer | Drone video

mei 15
Video met drone

Nederland vanuit de lucht. Of het nu overdag of nacht is het blijft er bijzonder uitzien. Het is vanuit een perspectief dat je niet dagelijks waarneemt. En het is tegenwoordig eenvoudig in beeld te brengen door middel van een drone. Alhoewel, eenvoudig? Er zitten wel wat regels aan vast!

Drone video

Met een dronecamera bekijk je de wereld vanuit hetzelfde perspectief als vanuit het vliegtuig. Een drone vliegt uiteraard niet zo hoog als een vliegtuig, maar er wordt wel vanuit de lucht gefilmd. Hierdoor heb je tijdens het bekijken van de video het idee dat je vliegt. 

Het vliegen met drones wordt vaak gedaan door hobbyisten, maar wordt ook steeds vaker gebruikt voor commerciële doeleinden. Wanneer je als bedrijf een promotievideo laat maken, is het onderscheidend om jezelf te presenteren via een drone video. 

Het ‘wauw’ effect

De reden om een drone video te maken is dus omdat het onderscheidend is en natuurlijk voor het ‘wauw’ effect. Iets wat vanaf de grond moeilijk te zien is, kan een overzicht geven vanuit de lucht. Dit is soms niet alleen handig, maar ziet er ook nog eens heel tof uit. Zo kun je bijvoorbeeld een beeld van jouw stad of gebouw laten zien die je nooit eerder vanuit die hoek hebt bekeken. Of film jouw bedrijfsterrein of het evenement dat jullie hebben georganiseerd. 

Door het combineren van beelden die vanaf de grond worden genomen en beelden vanuit de lucht, krijgt je video een extra dimensie. Hierdoor wordt hij aantrekkelijk om naar te kijken. Drones leveren unieke beelden op. Het maakt een video levendig en bijzonder. 

De regels

Bij het filmen met een drone moet particulier en zakelijk rekening worden gehouden met regels en vergunningen. Het brengt namelijk een risico met zich mee. Het blijft een elektrisch apparaat en kan ineens uit de lucht vallen. Bij het overtreden van deze regels kan er een boete worden uitgedeeld of de drone kan worden afgenomen. Deze regels zijn te vinden op Rijksoverheid.nl. Zo is het bijvoorbeeld niet toegestaan om boven de bebouwde kom te vliegen of boven mensen massa's (denk aan het strand). Zorg er dus voor dat je een professional inhuurt die op de hoogte is van alle regels en gecertificeerd is. Zo weet je zeker dat je geen boete krijgt en dat je een mooie video krijgt. Ga niet zelf zomaar met een drone vliegen.

TVMC en Drone video's

Wanneer je ons de drone opnames laat maken, dan kun je er uiteraard zeker van zijn dat we aan alle wetten en regelgeving voldoen. Wij zijn volledig gecertificeerd. Meer weten? Neem gerust contact met ons op.