Fonds 1818 – Presentatie video

By Esther Jonker | Portfolio

jan 23

Fonds 1818 is een vermogensfonds dat maatschappelijke projecten ondersteunt in de regio Delft, Zoetermeer, Den Haag, Leiden, Westland, Duin- en Bollenstreek en tussenliggende gemeenten. Ze zetten zich in voor een betere maatschappij. Door het geven van geld, advies en begeleiding én door zelf projecten uit te voeren. Fonds 1818 verstrekt donaties aan stichtingen en verenigingen voor maatschappelijke projecten voor de inwoners van de regio's. 

Wat doet Fonds 1818?

Fonds 1818 zet zich in voor een betere maatschappij. Door het geven van geld, advies en begeleiding en door zelf projecten uit te voeren. Fonds 1818 is er voor iedereen in de regio Delft, Den Haag, Westland, Zoetermeer, Leiden en de Duin- & Bollenstreek en tussenliggende gemeenten.

We zijn dan ook erg trots dat we met hen mooie video’s mochten maken om deze goede initiatieven en projecten te presenteren. 

Aanpak video's projecten Fonds 1818

Fonds 1818 heeft ons gevraagd een presentatie film te produceren die in korte tijd vertelt wat er tot nu toe bereikt is met het project 'Uit de rode cijfers'. Hiervoor halen we enkele aansprekende voorbeelden aan, zodat de kijker meteen kan zien welke mogelijkheden het Fonds biedt. De film laat de kijker zien wat voor projecten gefaciliteerd zijn en wat voor moois er mee bereikt is! 

We creëerden hiervoor een mini-documentaire. De voorbeelden zijn als mini-item binnen de film vertoond. Hierbij is het Fonds tussendoor aan het woord om toe te lichten wat ze gedaan heeft voor dat specifieke project. Door te laten zien hoe de verschillende organisaties, gemeenten en projecten de middelen van Fonds 1818 gebruiken, wordt een helder beeld gecreëerd van wat Fonds 1818 kan betekenen.

Door de vlotte manier van filmen en monteren, is dit geen promotiefilm, maar een verhaal waar emotie uit spreekt en wat inspireert om mensen te helpen. Het project 'Uit de rode cijfers' gaat dit jaar verder. Het Fonds heeft 1 miljoen euro beschikbaar gesteld voor nieuwe initiatieven. Uit de Rode Cijfers is overgegaan in de Tender Financiële Zelfredzaamheid.

Voor verspreiding via Social Media zoals LinkedIn zijn er ook verschillende korte edits gemaakt van de presentatie video's.

Bekijk meer van onze video's op ons portfolio pagina of via onze vimeo website.