nov 18
Camera video marketing

Een documentaire, reclame of zakelijke video opnemen? Een video die jouw bedrijf laat zien, moet natuurlijk jouw bedrijf ook weerspiegelen. Dan wil je voor je video natuurlijk de beste kwaliteit. Niet alleen qua montage, maar ook qua beeld. 

Een video voor jouw bedrijf moet het bedrijf reflecteren. Er is een verwachting dat de video er kwalitatief professioneel uitziet. Een van de eerste stappen voor een goede video is een professionele camera. De kwaliteit van het beeld is belangrijk. Door de ontwikkeling van technologieën verachten mensen ook steeds beter beeld. De tijd dat je met korrelig beeld een video kon uitzenden is echt verleden tijd.

Sony FS7

Bij TVMC filmen we onder andere met een Sony PXW-FS7 videocamera om de beste (beeld)kwaliteit voor jou video te krijgen. Een camera geschikt voor onder andere zakelijke video’s en reclamevideo’s. Het is een professionele camera die voldoet aan de hoge eisen en goed resultaat levert.

We krijgen veel vragen over deze camera, dus tijd voor een blog!

Camera specificaties

De camera heeft een Super 35mm formaat sensor. Hiermee kun je opnames maken met een cinematische scherptediepte. Dit betekent dat je kunt spelen met de scherptediepte binnen je video.  Welk gebied in de video (scene) is scherp en hoe onscherp maak je de achtergrond?

Op de PXW-FS7 kunnen bovendien meerdere lenzen worden gezet. Er kan gebruik worden gemaakt van de E-mount lenzen of optionele adapters voor de meeste 35mm lenzen. Er kunnen buiten Sony lenzen ook andere lenzen worden opgezet. 

Met de PXW-FS7 kunnen er videobeelden worden geschoten in HD 1080 met 180 frames of in UltraHD 4K met 60 frames. 

Video opnames met FS7 

De FS7 camera is makkelijk in gebruik en bediening. Hij is gemaakt van magnesium. Dit betekent dat hij erg licht in gewicht is. Hij kan dus makkelijk worden meegenomen en een rig (=houder) is optioneel. In principe is er geen rig nodig bij de PXW-FS7. 

De camera is goed te dragen door de ingebouwde schouderpad. Hierdoor is hij makkelijk op de schouder te plaatsen. Hij is dan ook uitermate geschikt voor video's die "uit de hand" gefilmd worden. Maar ook op een statief maakt hij perfecte beelden. 

Meer weten over onze camera's? 

Uiteraard filmen we niet alleen met de FS7. We zorgen ervoor dat we de juiste camera voor jouw video bij ons hebben. Wil je meer weten over de FS7 of andere camera's? Bel ons gerust! Zoals je gelezen hebt, vinden we het erg leuk om erover te vertellen.


Benieuwd naar enkele video's die gemaakt zijn met de FS7? Bekijk dan onder andere de video's van Big Green Egg en de video's van de Gemeente Den Haag.