Gastcollege over videomarketing

By Esther Jonker | Video Marketing

aug 01

Wij delen graag onze kennis over videomarketing en video's. Als Erkend Leerbedrijf leiden we daarom ook continu stagiaires op. Maar we delen daarnaast nog vaker onze kennis. Namelijk in de vorm van gastcolleges en presentaties. Afgelopen juni waren we te gast op de Haagse Hogeschool om een gastcollege te geven aan de studenten van de opleiding Commerciële Economie.

Kennis delen

Ze zeggen wel eens, liefde is het enige dat wordt vermenigvuldigt als je het deelt. Nou, wij vinden dat dat ook geldt voor kennis. Wij dragen graag onze kennis over aan anderen, maar worden dan uiteraard ook scherp gehouden door de studenten. Het is dan ook ontzettend leuk om te zien, hoe jongeren video zien. Ze gebruiken het op dagelijkse basis om hun kennis te vergaren en ook te delen.

Video als informatiebron

Video kan op verschillende manier worden ingezet en gebruikt worden. Jongeren gebruiken YouTube als hun belangrijkste zoekbron. Waar de ouderen nog googlen, zoeken de jongeren alles op in YouTube tutorials. Hieruit blijkt maar weer, hoe belangrijk de aanwezigheid is op YouTube. Wil je onder de aandacht komen van je doelgroep, is de aanwezigheid van een (of meerdere) video's een must.

Gastcollege

Je zou dus denken, dat jongeren al alles weten van video. Maar waarom dan een gastcollege? Achter een video zit vaak veel meer dan de kijker denkt of weet. Marketing video's zijn niet zomaar mooie video's. Het zijn effectieve mooie video's. Wat ze nu zo effectief maakt? Daar gaan de gastcolleges over.

We nemen de studenten mee door de Customer Journey van een fictieve dienst of product. Wanneer komt de klant met je product in aanraking? Wat zijn de touchpoints? En welke video zou daar dan effectief zijn? 

Ook bespreken we de verschillende soorten platforms. Een video op Facebook heeft namelijk een hele andere insteek dan een video op een website of op LinkedIn. Bedrijven maken nogal eens de fout overal dezelfde video te plaatsen, en dat is zonde. Zo behaal je niet het optimale rendement met je video.

Ook een gastcollege of presentatie?

Deze gastcolleges (of presentaties of workshops, give it a name 🙂 ) geven we uiteraard niet alleen op scholen. We komen hiervoor ook bij bedrijven langs. Zou jij ook graag meer willen leren over het efectief inzetten van video's voor jouw bedrijf? Neem dan contact met ons op.