Gepersonaliseerde Video

In een gepersonaliseerde video, wordt een video aangepast aan de kijker. Hierdoor krijgt iedere kijker zijn eigen video. Dit doe je door een persoonlijke aanhef (zijn naam wordt genoemd), maar kan bijvoorbeeld ook toegespitst zijn op voorkeuren.

Waarom een persoonlijk aspect in video?

Door een persoonlijk aspect toe te voegen aan de video, wordt de betrokkenheid van de kijker meteen verhoogd. De video wordt namelijk persoonlijk aan hen gericht! Hierdoor trek je (onbewust) de aandacht en is men bereid langer te blijven kijken.

Iedere locatie of dealer zijn eigen video

Persoonlijke video’s zijn niet alleen inzetbaar voor B-2C. Deze tool wordt ook vaak ingezet door organisaties met meerdere locaties of dealers. Dit gaat dan niet om persoonlijke aspecten van de kijkers, maar juist van bijvoorbeeld de dealers of wederverkopers. De organisatie laat de video personaliseren per dealer of locatie. Zo komt er bijvoorbeeld in de video te staan: Wilt u meer weten over product X? Neem dan contact op met <naam lokale dealer X en logo X>. Hierdoor zijn de video’s direct in te zetten door de lokale ondernemers. Dit kan uiteraard met namen, logo’s, talen etc.

Persoonlijke vacaturevideo

Gepersonaliseerde video’s zijn ook perfect als recruitment tool. Je kunt er kandidaten rechtstreeks en persoonlijk mee benaderen. Wil je meer lezen over deze vorm recruitment? En wat deze vorm nu juist zo agile maakt? Lees/kijk dan onze blog over Agile recruitment en video.

Persoonlijke interactieve video

Gepersonaliseerde video’s kunnen gecombineerd worden met interactieve video’s. Zo kan je bijvoorbeeld vragen stellen aan je kijker. De video kan de volgende keer dan nog persoonlijker worden. 

Meer weten over het verschil tussen een interactieve video en een gepersonaliseerde video?

Voordelen van een gepersonaliseerde video:

  • De kijker voelt zicht meteen betrokken
  • Het persoonlijke aspect verhoogt te waardering
  • Ook voor B-2-B: Video direct inzetbaar voor dealers en afnemers
  • Goed te combineren met interactieve video’s voor bijvoorbeeld datacollectie of leadgeneration

Wil je weten hoe een gepersonaliseerde video’s jouw bedrijf of organisatie versterken? Neem dan contact op met Arjan Jonker.