Hoe maak je een vacaturevideo?

By Vivian Brummer | Video Marketing

jul 23
vacaturevideo

Jouw bedrijf heeft dringend nieuwe medewerkers nodig. Maar hoe vind je die? Sollicitanten genoeg, maar niet die ene juiste! Of juist helemaal geen reacties op je vacature. Videovacatures helpen hierbij. Je kunt de vacaturevideo’s gebruiken ter ondersteuning van je vacatureteksten maar ook om een helder beeld te geven van jouw bedrijf(scultuur). Met een recruitment video trek je de aandacht van potentiële kandidaten en geef je daarnaast ook een duidelijk beeld over jouw bedrijf. Ok, denk je nu, maar hoe kom ik aan een vacature video? Dat leggen we uit in dit blog: Hoe maak je een goede vacaturevideo?

Van begin tot eind leggen wij in 5 stappen uit hoe je een vacaturevideo maakt. Van alleen een vacaturetekst tot een vacaturevideo als eindproduct!

De tekst gaat verder onder de video.

Wat is de toegevoegde waarde van een vacaturevideo?

Een sollicitatievideo klinkt misschien al bekend, maar vacaturevideo’s worden ook steeds populairder. In een vacaturevideo laat je zien welke functie(s) er beschikbaar is/zijn binnen jouw bedrijf, vertel je bijvoorbeeld over de functieomschrijving en de functie-eisen. Eigenlijk is het een vacature, maar dan vertelt in een video.  Het voordeel van een vacaturevideo is dat je kosteloos of bijna kosteloos veel mensen kan bereiken. Daarnaast brengt een video je vacaturetekst tot leven en krijgen potentiële kandidaten een goed beeld van de functie en het bedrijf. Dit zorgt ervoor dat je eerder de juiste kandidaat vindt.

De 5 stappen voor je vacaturevideo

1. Ontleed de tekst

Wanneer jij de vacature opdeelt in stukken, bepaal je welke onderdelen wel en niet in jouw video verschijnen. Je vertelt bijvoorbeeld wel over de functieomschrijving en de functie-eisen, maar niet over de arbeidsvoorwaarden omdat deze minder relevant zijn voor in je video. 

Op het moment dat jij de tekst gaat ontleden arceer je de belangrijke woorden of zinsdelen in de vacaturetekst. Deze belangrijke stukken uit de tekst vertel je uiteindelijk in je vacaturevideo. 

Vacaturevideo
2. Bepaal de structuur van de video

Bij de structuur ga je nadenken in welke volgorde je het verhaal gaat vertellen. Je hebt nu de belangrijkste punten uit de tekst gearceerd, hier ga je een lopend verhaal van maken. Houd rekening met het behouden van de aandacht en de spanningsopbouw in je video. Jij wilt namelijk je kijker overtuigen om te solliciteren bij jouw bedrijf. De video moet dus wel aantrekkelijk blijven. 

De structuur kan per vacature verschillend zijn, begin je met een praatje over je bedrijf of meteen met de omschrijving van de functie? Bepaal zelf wat het belangrijkste is om mee te beginnen en te eindigen. In de meeste gevallen eindig je wel met de call to action. Je moet het solliciteren zo makkelijk mogelijk maken voor de kijker. Verwijs hem of haar daarom meteen door naar een contactformulier of de website. 

Vacaturevideo
3. Neem de vacaturevideo op

De belangrijkste punten zijn nu uit de vacaturetekst gehaald en je verhaal heeft een structuur. Dan komen we aan bij stap 3, het schrijven van het script en het opnemen van de video. Bij het maken van de structuur heb je verschillende onderwerpen onder kopjes geplaatst. Gebruik deze volgorde ook in je script.

Vacaturevideo

Film daarna de onderwerpen een voor een en neem ze niet in een keer op. Dit maakt het tijdens het filmen makkelijk voor jou en het maakt het ook makkelijker achteraf bij het bewerken. Zo hoef je een tekst niet uit je hoofd te leren, maar kan je het stukje voor stukje voordragen aan de camera. 

Bij het opnemen van de video moet je natuurlijk ook denken aan de camera, het licht, geluid en de locatie waar je gaat filmen. Waar ga je bijvoorbeeld de video mee filmen en houd je de camera verticaal of horizontaal? Houd voor het geluid, er rekening mee dat er geen stoorzenders tussendoor te horen zijn. Bijvoorbeeld een airco of iemand die hoest. Met licht moet je bedenken dat je nooit tegen het licht moet infilmen. Probeer daarnaast ook TL licht en te sterk daglicht te vermijden. En welke locatie ga jij aan de kijker laten zien? Bedenk welke plekken bij jou op kantoor interessant zijn voor de de potentiële kandidaat. 

Het lijkt een open deur, maar ruim op! Haal prullenbakken uit beeld, zorg voor nette bureau's of een schone werkplek. Het kan zijn dat je zelf de vlek in de vloer niet meer ziet. Een potentiele kandodaat ziet die zeker wel! En dat kan negatief uitstralen. Zorg daarom dat alles wat in beeld komt bij je vacature video, uitstraalt wat bij jouw bedrijf past.

4. Rond de vacaturevideo af

Nadat de video is opgenomen is het nu tijd om de video te bewerken. Je haalt hier de foutjes uit de video en zorgt ervoor dat de beelden goed in elkaar overlopen. Maar daarnaast voeg je ook elementen toe. Denk aan huisstijlelementen of icoontjes zodat de video aansluit bij jouw bedrijf. Grafische tekens voegen echt wat toe aan jouw video en het wordt leuker om naar de video te kijken. 

Denk bij het bewerken van je video aan de montage. Zet de goede taken erin en haal de slechte eruit. Houd je daarnaast aan de structuur die je hebt bedacht in stap 2. Muziek is ook een belangrijk element bij de montage. Muziek maakt brengt sfeer en maakt een video af. Je kan voor stock muziek kiezen of muziek gebruiken uit de YouTube library. Let wel op de rechten bij sommige (bekende) nummers. Anders moet je ervoor betalen. 

Zorg er ook voor dat de vacaturevideo niet té lang duurt. Probeer alles samen te vatten in maximaal anderhalve minuut of minder. Het moet een korte en krachtige video worden.

Vergeet tot slot niet ondertiteling toe te voegen aan je video. Zo kunnen mensen jouw vacaturevideo ook bekijken zonder geluid en dat is goed voor je SEO

Vacaturevideo
5. Verspreid de video

De video is af! Hij is opgenomen, gemonteerd en dus klaar om online te delen! Maar waar ga je de video nu verspreiden? Dat is niet zo moeilijk, want hier zijn genoeg kanalen voor. Deel je vacaturevideo op bijvoorbeeld:

  • YouTube
  • Eigen website
  • Vacature sites.
  • LinkedIn
  • Facebook
  • WhatsApp
Vacaturevideo

Op ieder kanaal kan je potentiële kandidaten bereiken. Schrijf een korte introductie bij de video, bedenk een pakkende titel en eventueel relevante tags zodat jouw video nog beter wordt gevonden. Natuurlijk verwijs je in de beschrijving ook naar de vacature!

Laat de kandidaten voor die nieuwe baan maar komen!

Tip 1: Recruitmentvideo

Een vacaturevideo kun je plaatsen onder recruitment video’s. Recruitment video’s zijn namelijk meer dan alleen vacaturevideo’s. Met een recruitment video kun je ook een beeld geven van jouw bedrijfscultuur. Een video met jouw bedrijfscultuur kan je vacaturevideo weer ondersteunen. 

Wil je meer weten over deze vorm van Agile recruitment? En wat deze vorm nu juist zo agile maakt? Lees/kijk dan onze blog over Agile recruitment en video.

Tip 2: Interactieve video

Maak van je vacaturevideo een interactieve video! Wanneer jij meerdere vacatures hebt openstaan, kun je aan het begin van de video vragen aan de kijker voor welke vacature hij of zij wilt solliciteren. Door te klikken op een bepaalde functie krijg je de video te zien die deze functie omschrijft. Of geef een keuzemenu aan het einde van de video hoe iemand contact kan opnemen. Bijvoorbeeld door middel van WhatsApp, bellen of het contactformulier. 

Meer weten over hoe je een vacaturevideo maakt

Wil jij de juiste kandidaat vinden voor jouw vacature? Neem dan contact op met Arjan Jonker. Hij legt je graag uit hoe je een vacaturevideo maakt!