Interactieve Video

Een interactieve video is een video die de kijker bij een video betrekt. Naast dat er beeld en geluid is, kan de kijker ook acties uitvoeren in de video zoals iets aanklikken en/of klikken op een button of link. De kijker kan een vraag beantwoorden of doorklikken in een menu. Maar je kan bijvoorbeeld ook doorklinken naar een product in de video. Een interactieve video biedt enorm veel mogelijkheden.

Waarom interactie in video’s?

Omdat een interactieve video zo veel mogelijkheden biedt, zijn er ook meerdere redenen om er gebruik van te maken. Een interactieve video laat de kijker zich betrokken voelen. Met interactieve video kun je klanten ook snel helpen met vragen. Je hebt de volle aandacht, omdat de kijker iets ziet, hoort en ook zelf iets moet doen. Daarnaast zie je in een interactieve video meteen het gedrag van een klant. Hier kan jij vervolgens op anticiperen.

Het is bijvoorbeeld mogelijk om kijkers te vragen naar hun voorkeuren. Waar wil men meer over weten? Marketing of video? Door de kijker te laten klikken op de button met hun voorkeur, krijgen ze een video te zien over dat onderwerp. Ze bepalen dus hun eigen route.

Lees hier meer over de interactieve video die wij met Secure Design Webdevelopment geproduceerd hebben.

Leadgeneration en datacollectie in video

Interactieve video’s zijn ook geschikt voor leadgeneration en datacollectie. Weet je bijvoorbeeld wel een e-mailadres, maar niet de naam? Vraag dan naar de naam in de video. Wil je weten welke dienst je kijkers interessant vinden? Laat je kijkers dat dan aanvinken. De mogelijkheden zijn (bijna) eindeloos.

Interactieve video’s zijn een sterke aanvulling op bestaande marketingmiddelen. Waar kun je aan denken? Bedrijven die bijvoorbeeld hun producten of diensten willen promoten met video, maar daarnaast ook interactie willen met de kijker om hun data te optimaliseren. Of organisaties die klanten op een interactieve manier willen helpen met hun vraag. Een servicevideo waar een klant ‘persoonlijk’ wordt geholpen. Voor al deze opties en meer is een interactieve video de ideale uitkomst! 

Voordelen van een interactieve video:

  • Datacollectie in de video (men verlaat het scherm niet), dus hogere respons.
  • Leadgeneration in de video (ook hiervoor hoeft men het scherm niet verlaten)
  • Ook mogelijk voor video’s die embed zijn vanuit YouTube, geen aparte player nodig
  • Hogere betrokkenheid van de kijker, doordat ze actief bezig zijn
  • Interactieve video’s zijn goed te combineren met gepersonaliseerde video’s voor nog meer betrokkenheid

Wil je weten hoe interactieve video’s jouw bedrijf of organisatie versterken? Stel je vraag dan aan Arjan.