Interne videomarketing

By Vivian Brummer | Video Marketing

jul 10
Video op LinkedIn

Met online video overtuig, motiveer, inspireer of activeer je een doelgroep. Maar naast dat video extern wordt ingezet, video's voor potentiële klanten. Kan ook interne videomarketing erg goed werken voor de communicatie binnen het bedrijf. 

Veranderingen in het bedrijfsleven

In het bedrijfsleven vinden veranderingen plaats. Meer werknemers werken vanuit huis of gaan flexwerken en we kiezen onze eigen werktijden. Maar dit kan bij grote bedrijven intern leiden tot misverstanden. Werknemers kunnen zich minder geïnformeerd voelen en dus minder betrokken zijn bij het bedrijf.

Om alle werknemers binnen een bedrijf op een lijn te houden, is interne communicatie belangrijk. Interne communicatie is erg belangrijk om werknemers op de hoogte te houden van bijvoorbeeld een reorganisatie op een bepaalde afdeling. Wanneer de interne communicatie niet goed verloopt en werknemers weten de kernwaarden van hun bedrijf niet, kan een bedrijf niet uitstralen waar zij voor staan. 

Interne videomarketing biedt mogelijkheden 

De standaard interne communicatie was werknemers benaderen via de mail of een brief. Maar tegenwoordig stroomt de inbox over en hebben we minder tijd. Deze middelen worden minder effectief. Een populairder wordend medium binnen bedrijven is video. Video biedt veel mogelijkheden. Met een interne video kunnen onder andere:

  • nieuwe werknemers worden ingewerkt
  • producten worden geïntroduceerd  bij de werknemers
  • trainingen worden gegeven
  • veranderingen en ontwikkelingen worden aangekondigd 
  • evenementen en updates worden verteld

Wanneer een bedrijf zijn interne videomarketing goed inzet, heeft dit een zeer positieve werking.

Voordelen interne videomarketing

De reden om voor interne videomarketing te kiezen, is dus omdat een boodschap sneller wordt begrepen via video. Op deze manier kun je je werknemers op de hoogte houden. Zo is een video effectief en snel in vergelijking met een tekst. 

Daarnaast heeft video een positieve werking op de werknemer. Een video is persoonlijk en er kan een emotie aan de doelgroep worden overgebracht. Kortom genoeg voordelen om interne communicatie te regelen met video.

Een interne video kan ook worden geanimeerd. Met animatievideo is een onderwerp makkelijk visueel weer te geven in jouw huisstijl.