Fijne feestdagen

By Esther Jonker | Video Analytics

dec 03

Hele fijne feestdagen

Kerst vier je samen. En dat doen we ook met alle collega’s hier bij TVMC. Dit jaar hebben we gefilmd hoe we dat doen. We mochten allemaal onze ‘mooiste’ kersttrui aan en iedereen had zijn eigen taak voor het versieren van de kersttafel. En dat hebben we allemaal in 1 shot gefilmd… zonder daarin te monteren. Benieuwd naar de film? Klik dan op de video hierboven.

Van hoe de kerstboom door de voordeur komt, de lampjes in de gang worden opgehangen, tot we allemaal aan tafel zitten. Dat ging uiteraard niet in 1x goed, maar we hebben wel heel veel lol gehad.

Vond je het een leuke video en wil je weten hoe we dit gedaan hebben? Kijk dan even naar onderstaande video. De making of van de TVMC kerstvideo!
Voor deze video hebben we onze YouTube expert Denise gevraagd het concept en script te ontwikkelen. Denise kwam met het idee om alles in één shot te filmen. Een uitdaging dus! Want je kan achteraf niets meer eruit knippen. Alles moet dus goed zijn. Om dit te kunnen doen moet er veel geoefend worden. Zoals je in de Making Of kunt zien, hebben we dit dan ook een aantal keer opnieuw moeten doen. 

Een extra uitdaging was dat we elke collega in beeld wilden hebben. Toch moet er wel iemand de camera blijven vasthouden... Daarom is ervoor gekozen dat de cameraman tijdens het shot wordt gewisseld. Zo komt toch iedereen nog in beeld.

De camera alleen op een statief plaatsen werkt bij deze video niet. De camera moet uiteraard meelopen met ons in beeld. Daarom is er dus voor een bewegende camera gekozen. En op deze manier kunnen we ook verschillende scene's in één shot verwerken. Alleen wel goed opletten dat je niet struikelt met al die trappen (of over Joep :-)).


We hadden het erg naar ons zin tijdens het maken van deze video, we daarom niet bij 1 video gehouden. Maar meerdere kerstvideo’s...daar zit natuurlijk niet iedereen op te wachten. We heben het verdeeld over de verschillende feestdagen in deze feestmaand. Bekijk hieronder ook onze sinterklaas video! En stay tuned... voor onze Oud&Nieuw-video.

Sinterklaas video