Presentatie videomarketing SMME

By Esther Jonker | Video Marketing

jan 23
Presentatie videomarketing

Op 22 januari mocht Arjan Jonker een presentatie geven op de SMME van de Haagse Hogeschool. SSME staat voor Social Media Marketing Event. Een mooi event om de bezoekers meer te vertellen over videomarketing.

Presentatie VideoMarketing

Na een korte introductie van Arjan zijn loopbaan, ging hij al snel de diepte in. De circa 100 bezoekers werden meegenomen in de wereld van video met een marketingdoelstelling. Want wat is dat nu eigenlijk? En wat is het verschil met een gewone video? Tijdens de presentatie nam hij ze stap voor stap mee in de productie van een video. Hij liet voorbeelden zien van Big Green Egg en de Gemeente Den Haag. Ook liet hij zien hoe je video’s inzet in de consumer journey van een (potentiele) klant.

Data en videoanalyse

Maar het produceren van een marketing video, stopt uiteraard niet zodra een video live staat. Een dergelijke video, heeft doelen! En is vaak onderdeel van een marketingcampagne. Met statistieken kun je veel leren over het succes van je video. Video analyse is het combineren van gegevens en filteren van informatie om tot de juiste conclusies te komen. Door het analyseren van video’s kun je leren hoe je doelstellingen beter bereikt. Want welke boodschap zend je nou eigenlijk uit? Waar liggen je sterke punten en wat zijn je valkuilen? 

Zelf een commerciële video maken

Het SMME vond plaats op de Haagse Hogeschool dus er waren veel studenten aanwezig. Voor hen was het van belang om te leren, hoe ze zelf aan de slag kunnen met video. Daarom presenteerde Arjan de do’s en don’ts en gaf praktische tips. Het was erg leuk om de bezoekers op weg te helpen in de wereld van marketing video’s. We wensen ze veel plezier met het produceren (en kijken) van video’s!

Presentatie videomarketing

Ook een presentatie bijwonen?

Wil jij ook een presentatie krijgen over videomarketing? Neem dan contact met ons op. Onze presentaties worden altijd op maat gemaakt en aangepast aan de doelgroep.

Presentatie videomarketing