Recruitment Video

Bij het inzetten van een recruitment video, maak je het voor toekomstige medewerkers heel inzichtelijk op wat voor een functie en bij wat voor type bedrijf ze solliciteren. De video maakt het vinden van de juiste talenten voor jouw bedrijf eenvoudiger.

Personeel werven met behulp van video

Je kunt de video’s gebruiken ter ondersteuning van je vacatureteksten of juist ook om een helder beeld te geven van jouw bedrijf(scultuur). Met een recruitment video trek je de aandacht van potentiële kandidaten en geef je daarnaast ook een duidelijk beeld over jouw bedrijf.

Hoe vind je nieuwe medewerkers?

Als bedrijf wil jij natuurlijk de best passende werknemers. Maar hoe bereik je deze werknemers? Tegenwoordig dus ook met behulp van video. Met een video laat jij namelijk het bedrijf en toekomstige collega’s zien. Hierdoor worden sollicitanten beter geïnformeerd én geïnspireerd. Dit is efficiënter met video dan met een platte tekst. Video zorgt voor meer betrokkenheid en geeft meteen een duidelijk beeld van een bedrijf. De huidige werknemers vertellen over hun ervaringen en werkzaamheden. De beelden laten zien wat voor een bedrijf je bent en wat voor bedrijfscultuur er is. Sollicitanten die zich herkennen in de cultuur zullen zo ook sneller solliciteren.

Voor welke bedrijven is een vacature video geschikt?

Een recruitment video is dus voor bedrijven die nieuwe medewerkers werven. Is er binnen jouw bedrijf plaats voor nieuwe werknemers? Probeer hen dan eens te bereiken met een recruitment of vacature video. Geef de toekomstige sollicitanten een kijkje achter de schermen of vertel ze over de dagelijkse werkzaamheden op een creatieve manier.

Voordelen recruitment video’s:

  • Sollicitanten krijgen een duidelijk beeld van de vacature en het bedrijf
  • Kandidaten weten vooraf beter bij wat voor soort bedrijf ze solliciteren
  • Tijdsbesparing door onze gestructureerde opzet. Jullie zijn niet veel tijd kwijt voor iedere vacaturevideo.
  • En uiteraard: Tijdsbesparing doordat er voornamelijk kandidaten solliciteren die echt passen bij de vacature

Wil je meer lezen over deze vorm recruitment? Lees/kijk dan onze blog over Agile recruitment en video.


Benieuwd wat een recruitment video voor jouw vacatures kan doen? Voor meer informatie kun je contact opnemen met Esther Jonker.