Rode Kruis Afdeling Den Haag – Opening Nieuwe Locatie

By Vivian Brummer | Portfolio

mrt 14

Openingsfilm Rode Kruis Zilverstraat 

Bij het Rode Kruis afdeling Den Haag staan Hagenaren klaar om eerste hulp te verlenen. Ze helpen op verschillende manieren, bijvoorbeeld als EHBO’er op evenementen of in de zomer in de strandpost op Scheveningen. Maar ze bezoeken ook mensen thuis of geven EHBO-cursussen aan anderen.

Het Rode Kruis in Den Haag kent maar liefst 300 enthousiaste vrijwilligers die hulp bieden voor een betere en socialere Haagse gemeenschap.

Vraag Rode Kruis afdeling Den Haag

Het Rode Kruis afdeling Den Haag heeft in september 2017 officieel haar nieuwe pand aan de Zilverstraat geopend. Om dit te vieren wordt er tijdens de opening een film vertoond. Deze film laat zien waar de lokale afdeling en haar vrijwilligers voor staan, wat zij allemaal doen en waar zij zich voor inzetten. Aan TVMC is gevraagd een film te ontwikkelen voor het Rode Kruis waarin al deze belangrijke elementen getoond worden. Deze film wordt getoond tijdens het openingsevent, maar wordt daarnaast ook een visitekaart voor de afdeling van het Rode Kruis in Den Haag.

Aanpak openingsfilm 

Er is besproken hoe het Rode Kruis afdeling Den Haag het beste kan worden neergezet op beeld. Er waren een aantal kern activiteiten van het Rode Kruis die een goed onderwerp vormden voor de film. Uiteindelijk hebben wij gekozen om al deze activiteiten als kleine scenes in de film voorbij te laten komen.

Het idee is om de plekken in Den Haag, waar het Rode Kruis onder andere actief is, langs te laten komen in de video. Om dit vloeiend op beeld te brengen, fietst de voorzitter van het Rode Kruis langs deze punten in Den Haag. Ondertussen vertelt hij ook als voice over de rode draad in het verhaal. Aan het einde van film komt het nieuwe gebouw van het Rode Kruis in beeld. Direct na het laatste beeld wordt er op het event een openingshandeling verricht: De voorzitter fiets namelijk door het witte doek de ruimte in.

Bij het filmen van de fietser is er gebruik gemaakt van een steadicam. Dit is een hulmiddel om de camera te stabiliseren tijdens het fietsen en filmen.

Tijdens de opening van het nieuwe gebouw aan de Zilverstraat gaat de video over in live action. Hiermee krijg je een overloop van de film naar de openingshandeling die live plaatsvond.

Bekijk hier de Live Action na de video:

Meer video's zien van het Rode Kruis? Bekijk hier de video van het Rode Kruis Gala.