SBB – Beroepenvideo’s

By Vivian Brummer | Portfolio

mrt 28

Beroepenvideo's

Studenten de beste praktijkopleidingen aanbieden met positief uitzicht op een baan. Dit is het doel van de stichting Samenwerken Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB). Het SBB verbindt het bedrijfsleven en het middelbaar beroepsonderwijs (mbo). Ze zorgen ervoor dat mbo-opleidingen de gewenste kennis en vaardigheden leren aan studenten. 

Vraag SBB

Het SBB heeft ons gevraagd voor alle opleidingen van het MBO een beroepenvideo te ontwikkelen. Deze video informeert aankomende studenten, ouders en bedrijven over alle werkzaamheden van een praktijkberoep. Ook geeft de video een goede impressie van het beroep. In 2017 zijn 150 beroepenvideo's voor het SBB geproduceerd. In 2018 gaan we aan de slag om de volgende 150 beroepen in beeld te brengen.  

Aanpak 

De video’s duren alle rond de 2 minuten. Zo gaat de aandacht van de kijker niet verloren, maar is de video toch diepgaand en inspirerend. In de video vertellen de studenten en hun praktijkopleiders over het beroep waar ze voor leren.  

De scripts voor de video’s worden door ons geschreven. Dit hebben we gedaan aan de hand van een korte beroepenbeschrijving van het SBB. Het script wordt van tevoren nog doorgenomen met de praktijkopleider en de student. Deze dient alleen als leidraad, de student en praktijkopleider vertellen hun ervaringen in hun eigen woorden.

De video geeft een korte impressie geven van een opleiding. Bijvoorbeeld wat de werkzaamheden zijn en wat de taken zijn van de student tijdens een stageperiode. We houden hiervoor een interview met de student en de praktijkopleider. Uiteraard worden er ook beelden gemaakt van de werkzaamheden die de student verricht.

Er komt ook een korte vlog in iedere video. Deze wordt met een go-pro gefilmd door de student. Hierdoor krijgen de kijkers een kijkje binnen een beroep en wordt de video dynamischer. Tijdens de montage worden er nog quotes, skills en facts over de opleiding toegevoegd. 

Onze cameraploegen zijn naar verschillende locaties in heel Nederland gereisd. Daar maken ze uiteraard veel mee! Regelmatig posten we daarom behind the scenes foto's op onze facebookpagina.

Benieuwd naar de video's? Bekijk hier de showreel van het project:

Wij kijken uit naar de volgende 150 video's in 2018!

Benieuwd naar het team achter TVMC? Lees hier meer over ons.