SBB Showreel 2018

By Vivian Brummer | Portfolio

mei 04

Het SBB zorgt ervoor dat mbo-studenten de juiste kennis en vaardigheden leren om later makkelijk in de praktijk door te stromen. Om de studiekeuzes te faciliteren zijn alle MBO-opleidingen de afgelopen jaren verfilmd. Dit jaar hebben wij weer 150 beroepen mogen verfilmen. Een ontzettend leuk en mooi project! We hebben deze verwerkt in een SBB Showreel 2018.

Video's mbo-opleidingen SBB

Het SBB heeft ons gevraag beroepenvideo’s te maken van de opleidingen die nog niet gefilmd waren in 2017. Afgelopen jaar mochten we dus weer bij 150 bedrijven binnenkijken om de laatste 150 beroepen op beeld te zetten. Deze werden in hetzelfde concept gefilmd hebben als de video’s gefilmd in 2017, zodat ze op elkaar aansluiten. Ze zijn namelijk allemaal geplaatst op de website: kiesmbo.nl. 

De video's geven een korte impressie van de werkzaamheden en de ervaringen in de praktijk. Het wordt hierdoor inzichtelijk wat een opleiding nu eigenlijk inhoudt. Zodat de studiekeuze gemakkelijker wordt. De video informeert studenten, ouders en bedrijven over alle werkzaamheden van het praktijkberoep. Oftewel: Wat ga je "worden" als je deze opleiding gaat volgen.

De opleider en student worden tijdens de video geïnterviewd en er worden beelden gemaakt van de werkzaamheden. Om de video een extra dimensie te geven, maakt de student een korte vlog. Hierin vertelt hij/ zij iets over de opleiding, collega’s etc. Deze vlog wordt met een GoPro gefilmd.  

Benieuwd naar alle video’s die wij hebben gemaakt voor het SBB? Alle honderden video's staan op het YouTube-kanaal van het SBB. Of bekijk de showreel SBB van de beroepenvideo die we in 2017 hebben mogen produceren.

Meer weten over de video's of de showreel SBB?

Wil jij meer weten over dit project of ben je benieuwd hoe wij 300 films is 15 maanden geproduceerd hebben? Neem dan contact op met Arjan, hij vertelt je er graag meer over.