Secure Design – Interactieve Video

By Vivian Brummer | Portfolio

jul 04

In samenwerking met Secure Design hebben wij een interactieve animatievideo gemaakt. Bij een interactieve video kan de kijker zelf klikken op de video die hij of zij wil kijken. Hierin hebben wij voor de animatievideo gezorgd en Secure Design heeft de video interactief gemaakt. 

Achtergrond Interactieve video

Secure Design is gespecialiseerd in drie vakgebieden, namelijk website ontwikkeling, marketing en corporate branding. Op deze drie gebieden geven zij ondersteuning en advies of nemen ze alles volledig uit handen. Zo kunnen zij helpen bij het schrijven van (SEO) teksten, website analyses of online adverteren.

Met de interactieve animatievideo informeert Secure Design (potentiële)klanten en vertelt wat zij te bieden hebben op deze drie vakgebieden. 

Wanneer een klant meer wil weten over corporate branding, kan de kijker op dit kopje in de video klikken. Dan wordt de kijker doorgestuurd naar de video over corporate branding. In de video heeft de kijker dus keuze om te klikken op de drie vakgebieden in het keuzemenu. Nu is het bij bepaalde players mogelijk, maar het unieke aan dit interactieve systeem is, dat de video gewoon op YouTube kan blijven staan. 

Aanpak video

Wij hebben het script geschreven en de graphics ontworpen. Uiteraard in overleg met Secure Design, want  de animatie moet natuurlijk wel je bedrijf reflecteren. Na goedkeuring van het design zijn de graphics geanimeerd en is de voice over ingesproken.

Normaal gesproken is een video dan gereed, maar nu nog niet! Deze video gaat een stapje verder. Vervolgens programmeerde Secure Design de interactieve layers en componenten voor de video. Deze layers gaan over de video heen, waardoor je je video overal kunt plaatsen. Meestal wordt een interactieve video namelijk op een aparte (betaalde) player geplaatst. Dat is uiteraard ook ene goede oplossing, maar niet als je hem op bijvoorbeeld YouTube wilt hosten. Door de oplossing van Secure Design kunnen interactieve video's nu overal geplaatst worden zijn ben je niet afhankelijk van bepaalde videoplatformen. Hij kan dus gewoon op je YouTube-kanaal staan, en toch interactief zijn!

Zelf kiezen

Met het interactieve keuzemenu kiest de kijker zelf wat men wilt zien. Wil met weer weten over websites? Dan kiest men die routing. Juist meer zien over online marketing? ook daar is een routing voor. En uiteraard kan er ook gekeken worden naar alle routings. Zo sluit de video altijd aan bij de vraag van de doelgroep. 

Benieuwd naar de video?

We kunnen ons voorstellen dat je erg benieuwd bent naar de video. Neem dan een kijkje op de website van Secure Design: https://securedesign.nl. Klik vervolgens op het glazenwassertje/websitepoetser links bovenin (leuk he!). Veel kijk en kies plezier!

Meer weten over het verschil tussen een interactieve video en een gepersonaliseerde video? Lees dan ook dit blog.


Wil jij meer weten over interactieve video's, of wil je juist meer te weten komen over animatie? Neem dan contact op met Arjan, hij vertelt je er graag meer over.