Video marketing, wat levert het op?

By Vivian Brummer | Video Analytics

nov 08
Videomarketing, heeft het nut?

Je hebt geïnvesteerd in een video voor je bedrijf. Je plaatst de video online en hij wordt uiteindelijk maar een paar keer bekeken. Dat is jammer. Hoe kan dat nou, video was toch een wondermiddel? Met het laten maken van een video (zonder marketing) weet je van tevoren soms niet wat je er uit gaat halen. 

Je laat een video maken over je bedrijf met een doel. Je wilt bijvoorbeeld meer werknemers, meer klanten of je product verkopen. Maar zonder strategie voor het bereiken van die doelen....tsja, dan kom je niet ver. Dus heeft het laten maken van een bedrijfsvideo eigenlijk wel zin? Jazeker! Maar dan moet je het wel goed doen. Dan komt Video Marketing in beeld.

Video Marketing of video inzetten?

Video Marketing gaat namelijk een stapje verder. 10.000 kijkers op je facebookvideo lijken leuk. maar hoeveel van die kijkers zijn klant geworden? Wat heeft je video voor je bereikt? Dat is dan ook het grote verschil tussen een video en een marketing video. Een marketing video wordt gemaakt met een doel en voor een doelgroep. Daarnaast: meten = weten, dus de doelen worden concreet gemaakt en de resultaten worden gemeten. Hoe weet je anders wat je video je opgeleverd heeft?

Waarom heeft Video Marketing nut?

Maar waarom zou je uberhaubt video inzetten? Daar kunnen we een hele dag over vertellen, maar laten we het kort houden. Hieronder geven we je 3 belangrijke redenen waarom video's onmisbaar zijn voor een goede marketingstrategie.

1). Video Marketing is onmisbaar voor je seo:

Video’s zijn erg goed voor je seo. Hiervoor moet je wel zoekwoorden, ondertiteling en titels toevoegen aan je video. Wanneer je de juiste zoekwoorden gebruikt in je video kan het je hogerop helpen in de google ranking. Op deze manier word je dus sneller gevonden op het internet. Daarnaast worden zoekwoorden op verschillende websites aan elkaar gelinkt zoals YouTube en jouw website, waardoor jij steeds hoger kan komen te staan in Google. En vergeet niet, dat YouTube de 2e zoekmachine is ter wereld!

2). Vertrouwen door middel van videomarketing:

Met video win je het vertrouwen bij potentiële klanten. Door je bedrijf te presenteren via video, krijgt de kijker meteen een beeld wat voor een soort bedrijf jij bent en wie er werkt. Het maakt persoonlijk een bedrijf persoonlijker en dus vertrouwelijker. Een stuk tekst op de website is ook leuk, maar websitebezoekers inspireer en motiveer je meer met een video.

3). Videogebruik blijft stijgen:

Daarnaast stijgt het gebruik van video’s steeds verder. Steeds meer bedrijven laten een video maken over hun bedrijf. Dit kan zowel voor intern of extern gebruik zijn. Je kan namelijk ook een video laten maken voor jouw personeel. Het is daarnaast een manier om jezelf professioneel te presenteren naar klanten. Dus waarom zou jij niet laten zien hoe leuk jouw bedrijf is?

Daarnaast zijn er nog vele andere voordelen van videomarketing. Genoeg redenen voor een video dus!