Gemeente Den Haag – Sportinitiatief

By Esther Jonker | Portfolio

sep 05

Vanuit de Gemeente Den Haag is subsidie beschikbaar voor Hagenaars die een idee hebben om mensen, die nu niet of te weinig bewegen, te laten bewegen. Iedereen in Den Haag die hier een idee voor heeft, kan via het Haags Sportinitiatief een subsidie aanvragen van maximaal 10.000 euro. Omdat het voor mensen vaak een drempel is om een subsidieaanvraag in te dienen, heeft de gemeente aan TVMC gevraagd hiervoor films te ontwikkelen.

De video’s laten zien dat het heel eenvoudig is om subsidie aan te vragen. Daarnaast zijn de video’s ook bedoeld om inwoners te inspireren zelf een aanvraag in te dienen. Deze films zijn via de social media kanalen van de gemeente Den Haag uitgezet. 

Voor wie zijn de video's?

Voor de subsidie aanvragen zijn twee doelgroepen: De verenigingsaanvragen en de publieksaanvragen. De subsidies kunnen verenigingen helpen met verder groeien en de inwoners (publiek) helpen met het uitvoeren van hun eigen sport-ideeën. 

Voor beide doelgroepen zijn bewust verschillende video’s ontwikkeld. Het zijn namelijk echt aparte groepen, met aparte wensen en doelstellingen. In beide video’s laten we aanvragers aan het woord, die het subsidieproces al doorlopen hebben. Ze vertellen over hun aanvraag en wat hun initiatief (idee) was. 

Deze beelden en interviews zijn cinematografisch gefilmd. In de video wordt ook meer uitgelegd over de subsidie. Dit hebben we door middel van animaties weergegeven. 

De lengte van de films zijn 1,5 tot 2 minuten. Voor Social Media hebben we korte teasers ontwikkeld, van maximaal 30 seconden. 

Video's voor subsidieaanvraag

Video voor sportverenigingen
In de video voor de sportverenigingen vertelt een lid van de vereniging wat de subsidie voor hen heeft betekent. Uiteraard versterkt door beelden van het initiatief.

De tekst gaat verder onder de video. 

Versie voor inwoners
Voor de particuliere subsidie-aanvragen hebben we drie initiatieven in beeld gebracht. Deze initiatieven hebben ieder het afgelopen jaar subsidie aangevraagd. Zij vertellen over het proces van de aanvraag en uiteraard over hun sportinitiatief.

De tekst gaat verder onder de video. 

Meer weten over de video's voor het Sportinitiatief?

Neem dan contact op met Arjan Jonker. Hij vertelt je graag meer over deze video's en onze aanpak van de productie ervan.