Videoanalyse

Video is online enorm in ontwikkeling. Naast dat video in ontwikkeling is, zijn ook de tools om een video te analyseren steeds geavanceerder. Je kan statistieken van je video nu steeds makkelijker inzien én analyseren. Hierdoor wordt videoanalyse ook steeds populairder.

Videoanalyse inzetten

Dit is een effectieve ontwikkeling, omdat je op deze manier het doel van je video kan aanscherpen. Met statistieken kun je veel leren over het succes van je video. Video analyse is het combineren van gegevens en filteren van informatie, om zo tot de juiste conclusies te komen. Door het analyseren van video’s kun je leren hoe je je doelstellingen beter bereikt. 

Wat is een Videoanalyse?

De analyse van je video bestaat uit heel veel verschillende onderdelen. In ons blog over video analyses leggen we een aantal data uit. Maar er is ontzettend veel mogelijk binnen analyses. Wil je marketing- of communicatiedoelstellingen behalen met video’s, dan zijn de data onmisbaar. Want hoe weet je of je doelen behaald zijn als je de data niet analyseert?

Analyses tijdens de campagne

Video analyses zijn niet alleen van belang na de campagne. Dan ben je eigenlijk al iets te laat. Analyses worden ook al volop ingezet tijdens de marketingcampagnes. Met onze video analyses optimaliseren wij onze content net zolang totdat het optimaal ingezet kan worden en de doelen bereikt worden. Dit doen wij dus al tijdens de campagne. Hierdoor wordt de content continue geoptimaliseerd, daardoor draagt dit mede bij aan een nog succesvollere marketing- of communicatiecampagne. Denk hierbij aan kijkersanalyses, maar ook aan retentie of optimaliseren van de call-to-action.

Tot slot, we zeggen niet voor niets: een mooie video is leuk, maar een effectieve mooie video is het beste!

 Voordelen van een videoanalyse

  • Je video wordt tijdens de campagne geoptimaliseerd. Je verliest dus geen tijd of geld
  • Snel inzichtelijk wat de data is van je video’s
  • Ook goed toepasbaar op A/B testen
  • Je video wordt optimaal effectief

Wil je weten hoe Video Analyses de resultaten van jouw communicatie- of marketingcampagne kunnen verbeteren? Neem dan contact op met Esther Jonker.