Vindbaarheid YouTube: Ondertiteling

By Denise Wuijster | Video Marketing

mrt 08
YouTube vindbaarheid, ondertiteling

Ben jij al een tijdje bezig met een YouTube kanaal en probeer je hoger in de YouTube ranking te komen? Denise geeft in 4 blogs handige tips voor je zichtbaarheid op YouTube. Vorige week gaf ze tips over de Tags. Deze week gaan we verder met deel 3: de Ondertiteling. Het belangrijkste hulpmiddel voor een hoge Google Ranking is namelijk is het toevoegen van een ondertiteling. Liever lezen dan kijken? Scrol dan naar de blog onder de video.

Vindbaar voor Google en YouTube

Zoekmachines worden nog altijd verbeterd in het ontcijferen van de inhoud van een pagina. Door gebruik te maken van deze verbeteringen, komt jouw pagina hoger in de zoeklijsten te staan. Maar zoekmachines zijn nog niet zo ver ontwikkeld dat ze de inhoud van een video kunnen lezen. Daarom moet je bij het uploaden van een video de zoekmachine een handje helpen door middel van het plaatsen van tags of links. Een ander hulpmiddel is het plaatsen van ondertiteling bij je video. 

Video kijken zonder geluid

YouTube rankt namelijk niet alleen op de titel, beschrijving en tags van een video, maar ook op toegevoegde ondertiteling. Het vertelt een zoekmachine waar de inhoud van een video over gaat. YouTube kan niet automatisch correcte ondertiteling onder je video zetten. Het maken en uploaden  is dus wel extra werk. Maar als jij wilt dat je video goed wordt gerankt, is het schrijven hiervan een kleine moeite. De automatische vertaling geeft veel fouten wat slordig overkomt en dat wil je natuurlijk niet.

Daarnaast is het ook handig voor mensen die slecht horend zijn of voor mensen die een video afspelen zonder geluid. Zo wordt een video ook begrepen zonder geluid. 

Tips voor ondertiteling YouTube: 

  1. Gebruik zoektermen. De gesproken tekst in de video moet dus zoektermen bevatten die terugkomen in je titel en beschrijving.  Om dit vloeiend over te laten komen op beeld schrijf je van tevoren een script. 
  2. Plaats de ondertiteling niet alleen in video, maar voeg deze ook toe als transcript in je beschrijving. Een transcript is de tekst in een video letterlijk opgeschreven. 
  3. Ga wereldwijd door de ondertiteling ook in andere talen te uploaden. Met ondertiteling in een andere taal ben je internationaal vindbaar. Zo kunnen mensen in het buitenland ook jouw video’s vinden en bekijken.

Wil je meer weten over je vindbaarheid op YouTube? Neem dan even contact op met Denise. Zij helpt je graag met je zichtbaarheid op YouTube.

Lees ook onze andere blogs over het vergroten van je vindbaarheid op YouTube:

Bedrijfsaccount aanmaken op YouTube
​Je eerste video is klaar en je wilt deze graag op YouTube plaatsen. Maar je hebt alleen een account met[...]
Hoe maak je een watermerk op YouTube?
Hoe doen ze dat toch...Je ziet het in vele video's, rechtsonderin een afbeelding met link in de video. En het[...]
Wat is een thumbnail?
Je video wordt goed gevonden op YouTube, maar dat betekent nog niet dat men ook op video gaat kijken. Wanneer[...]
Vindbaarheid YouTube: Titel
Bingo! Een kijker vult zijn zoektermen in en jouw video verschijnt in de lijst die wordt aanbevolen aan de hand[...]
Vindbaarheid YouTube: Ondertiteling
Ben jij al een tijdje bezig met een YouTube kanaal en probeer je hoger in de YouTube ranking te komen? Denise[...]
Vindbaarheid YouTube: Tags
Ben jij al een tijdje bezig met een YouTube kanaal en probeer je hoger in de YouTube ranking te komen?[...]