Vindbaarheid YouTube: Titel

By Denise Wuijster | Social Media videos

mrt 29
YouTube vindbaarheid, titel

Bingo! Een kijker vult zijn zoektermen in en jouw video verschijnt in de lijst die wordt aanbevolen aan de hand van deze zoektermen. Maar al zijn je zoekwoorden nog zo goed, een kijker selecteert jouw video uiteindelijk op basis van je thumbnail en titel. Deze moeten de aandacht trekken van een kijker. Denise geeft in 4 blogs handige tips voor je zichtbaarheid op YouTube. Vorige week gaf ze tips over de ondertiteling. Deze week gaan we verder met deel 4: de Titel. Liever lezen dan kijken? Scrol dan naar de blog onder de video.

De tekst gaat verder onder de video.

Aandacht trekken met je titel

De titel moet dus de aandacht trekken van een kijker én ook nog de juiste zoekwoorden omvatten. Het is dus een van de belangrijkste onderdelen van je video. Het is de uitnodiging voor jouw kijker om een video te bekijken. Beschrijf wat mensen kunnen verwachten. Krijgen ze tips, worden ze geëntertaind of geïnformeerd? Beschrijf dit nauwkeurig en kijkers blijven naar je video kijken, zo verhoog je ook de kans op meer kijkers.

Bij het schrijven van de titel moet je er natuurlijk ook rekening mee houden dat deze de  juiste zoektermen omvat. Schrijf de meest belangrijke zoektermen vooraan. Zoekmachines hechten namelijk meer waarden aan woorden die vooraan staan. 

YouTube heeft daarnaast een speciale Academy om jou nog meer te leren over titels en thumbnails. Heb je daar geen tijd voor? Dan geeft Denise hieronder én in de video alvast enkele handige tips.ips. 

Tips voor de beste titel op YouTube

  1. We raden aan niet meer dan 60 tekens te gebruiken. Houdt het zo kort mogelijk. Je kan meer tekens gebruiken, maar deze verdwijnen dan op het scherm. Daarnaast is een lange titel is ook niet praktisch. Het trekt niet de aandacht van een kijker en het kost veel tijd om de titel te lezen. 
  2. Verwerk zoekwoorden in de titel. Anders wordt jouw video in eerste instantie al nooit gevonden. Zet de belangrijkste zoekwoorden aan het begin, deze hebben het meeste effect. 
  3. Combineer de titel samen met de thumbnail. Als je video gaat over zwembad attracties, laat dan een foto zien van bijvoorbeeld de glijbaan in het zwembad. Zo krijgen mensen ook een visueel beeld. YouTube laat een standaard thumbnail zien, bij voorkeur kun je deze standaard thumbnail het beste veranderen. Je upload deze in je creator omgeving.

Ook beter zichtbaar worden op YouTube

Wil jij ook dat jouw video's beter gevonden worden op YouTube? Neem dan contact op met Denise Wuijster. Zij legt je graag uit hoe we jou daarbij kunnen helpen.

Bedrijfsaccount aanmaken op YouTube
​Je eerste video is klaar en je wilt deze graag op YouTube plaatsen. Maar je hebt alleen een account met[...]
Hoe maak je een watermerk op YouTube?
Hoe doen ze dat toch...Je ziet het in vele video's, rechtsonderin een afbeelding met link in de video. En het[...]
Wat is een thumbnail?
Je video wordt goed gevonden op YouTube, maar dat betekent nog niet dat men ook op video gaat kijken. Wanneer[...]
Vindbaarheid YouTube: Titel
Bingo! Een kijker vult zijn zoektermen in en jouw video verschijnt in de lijst die wordt aanbevolen aan de hand[...]
Vindbaarheid YouTube: Ondertiteling
Ben jij al een tijdje bezig met een YouTube kanaal en probeer je hoger in de YouTube ranking te komen? Denise[...]
Vindbaarheid YouTube: Tags
Ben jij al een tijdje bezig met een YouTube kanaal en probeer je hoger in de YouTube ranking te komen?[...]
Vindbaarheid YouTube: Beschrijving
YouTube is de tweede zoekmachine ter wereld. Er wordt dus heel veel in gezocht en gekeken. Hoe zorg je nu[...]