Voordelen Van Videomarketing

By Vivian Brummer | Video Marketing

jun 20
Voordelen Van Videomarketing

Waarom je jouw merk, product of dienst zou promoten via video? Je leest het in ons nieuwe blog. Wat is bijvoorbeeld de toegevoegde waarde van video in tegenstelling tot bijvoorbeeld een poster? 

Combinatie van beeld, geluid en tekst

Een van de belangrijkste voordelen is de combinatie van beeld, geluid en tekst. Deze drie onderdelen versterken namelijk een boodschap. Bij videomarketing komen ze allemaal aan bod. Wanneer men niet kijkt, hoort men wel de boodschap. Wanneer men niet luistert, kan men wel de boodschap zien. En luistert én kijkt me, dan komt de boodschap dus extra effectief binnen! Zo krijgt iemand altijd mee van wat jij wilt vertellen in je marketingvideo.  De effectiviteit van een marketingvideo is daarom ook erg groot.

Videomarketing is persoonlijk

Video is persoonlijker dan tekst. Je kunt in je video een persoon gebruiken met een verhaal waar veel mensen zich mee kunnen identificeren. Of geef je merk op een andere manier een  persoonlijk ‘gezicht’ door telkens dezelfde muziek te gebruiken in je marketingvideo. Mensen gaan dit herkennen en jouw merk hieraan koppelen.

Emotie versterkt

In videomarketing roep je met beeld en geluid emoties op.  Door de juiste keuze van muziek en stemgebruik kun je zelf bepalen welke emotie je wilt oproepen bij mensen. Door de combinatie van beeld en deze geluiden worden deze emoties versterkt. En komt de boodschap dus extra goed over.

Beter onthouden 

Na het zien van een video onthoudt iemand de inhoud beter dan wanneer men een tekst leest. Je boodschap komt dus beter aan bij de doelgroep. De reden dat we het beter onthouden, komt door de combinatie van geluid, tekst en beeld. Een tekst wordt vaak globaal gelezen. Hierdoor wordt een boodschap over het hoofd gezien of niet goed begrepen.

Groot bereik

Marketingvideo’s kun je plaatsen op verschillende websites en sociale media. Iedere website en sociale media heeft een andere doelgroep. Hierdoor wordt je bereik groter. 

Voordelen van videomarketing door te delen

In vergelijking met een tekst zijn we sneller geneigd een marketingvideo te delen. Een filmpje is voor de meeste mensen veel aantrekkelijker om op te klikken, omdat het minder moeite kost een filmpje te bekijken. We zijn zelfs 4 maal sneller geneigd een filmpje te bekijken in plaats van het lezen van een tekst.


Maar wat is videomarketing eigenlijk? Je lees het in het blog over videomarketing