Waarom video’s plaatsen op Facebook?

By Arjan Jonker | Video Marketing

aug 16
Video Marketing Facebook

Video’s zijn onmisbaar voor je Facebook-marketing. Facebook heeft zich afgelopen jaren volledig gefocust op video content. Iedere dag worden miljarden video’s bekeken op Facebook. Bovendien worden ze door Facebook organisch vaker getoond dan plaatjes of tekst berichten.

Zichtbaarheid door video's

Video’s zorgen voor een hogere zichtbaarheid op Facebook, video’s krijgen namelijk organisch meer bereik van Facebook. Maar het is uiteraard ook van belang dat de video boeiend is. Facebook kan ze tonen, maar de kijker bepaalt vervolgens of hij blijft kijken. Maak geen video om maar video te hebben, maar gebruik het voor een strategisch doel: bijvoorbeeld meer klanten, voorlichting geven, inspireren, merkbranding of meer nieuwsbriefinschrijvingen.

Video inzetten als marketing tool

Video’s worden dus vaker getoond in de tijdlijn van je (potentiele) klanten, dan plaatjes. Maar dat is niet het enige voordeel. Video’s worden bovendien direct afgespeeld in de tijdlijn, wanneer de Facebooker dit aan heeft staan . Zonder dat jij of zij daar een handeling voor hoeven te verrichten, ideaal! Het geeft dan direct exposure aan jouw video (en dus je boodschap!). Maar zoals gezegd, dit betekent niet dat men blijft kijken. Zet je video’s daarom strategisch in. Drie belangrijke punten:

  • Zorg ervoor dat ze van goede kwaliteit zijn. Een wazige onduidelijke video, of bijvoorbeeld een vlog waarin de camera te laag staat (en men naar je middel zit te kijken), doen meer kwaad dan goed,
  • Zorg dat meteen in het begin je boodschap al duidelijk is. Een video zegt meer dan 1000 woorden, maak daar gebruik van.
  • Zorg ervoor dat het kijken een beleving is, laat mensen geboeid kijken, vermoei ze niet met lange teksten of saaie beelden. Dan scrollen ze door en zien ze je boodschap niet meer.

TIP

Upload direct naar Facebook

Facebook biedt de optie om je video via links naar YouTube of Vimeo te plaatsen. Doe dat echter niet met je eigen beelden. Dit beïnvloedt namelijk je zichtbaarheid. Indien je je videofilm rechtstreeks uploadt op Facebook, wordt deze veel vaker getoond dan wanneer je een link plaatst op je pagina. Het is hierbij wel belangrijk de video in het juiste formaat te uploaden (720p in plaats van 1080p), omdat je deze anders in slechte kwaliteit wordt weergegeven. Dat werk uiteraard niet positief voor je video marketing!

TIP

Facebook cover video’s

Video bovenaan je Facebookpagina. je hebt ze vast al gezien. Deze nieuwe leuke feature geeft je een extra mogelijkheid om video in te zetten. Video op je cover, geeft jou namelijk de mogelijkheid om in 20-80 seconden het verhaal van je bedrijf te vertellen. Het zal je niet meteen meer likes opleveren, of meer bezoekers naar je pagina trekken. Maar het zal je wel meer exposure geven bij je bezoekers van je pagina. Zet de video daarom strategisch in voor de branding van je bedrijf of producten. Kijk voor een voorbeeld op onze facebookpagina.

Verder lezen?

Meer lezen over Video's op Social Media? Lees dan verder in ons blog over video's voor de social media kanalen.

Hoe vaak je een video moet plaatsen wisselt per platform, en uiteraard per doelgroep. Wij leggen dit verder uit in dit blog over de ideale plaatsingsfrequentie.