Wat Is Videomarketing

By Vivian Brummer | Video Marketing

apr 09
Videomarketing

Het internet staat vol met video’s. Je kan niet meer om videomarketing heen. Het is niet zozeer de vraag of je een video nodig hebt, maar wat voor video je nodig hebt.  Video's worden gemaakt om te informeren, amuseren, overtuigen of te activeren. 

Videomarketing speelt een steeds belangrijkere rol in de online marketing. De definitie van het woord videomarketing spreekt eigenlijk voor zich. Een vorm van marketing waarbij je een boodschap overbrengt door middel van een video.

Het doel

Uiteindelijk probeer je met een online marketingvideo bijvoorbeeld meer bezoekers naar je website te trekken die ook daadwerkelijk actie onderneemt. Bijvoorbeeld het kopen van je product, het inschrijven voor een workshop of inschrijven voor een goed doel. Om een filmpje zo effectief mogelijk te maken, moeten mensen deze meerdere malen voorbij hebben zien komen. Wanneer men een video 1 keer heeft gezien, betekent dit niet dat er opeens honderden klanten bijkomen. Want voordat iemand tot actie overgaat, moeten zij meerdere malen een marketingvideo voorbij zien komen.

Videomarketing hetzelfde als reclame?

Maar is videomarketing dan niet hetzelfde als een (ouderwetse) reclamevideo? In beide gevallen breng je een boodschap over aan je publiek. Maar nee, er is een verschil. Een reclame video wordt opgedrongen bij mensen. Mensen voelen zich verplicht een reclame te kijken en kiezen deze niet zelf uit. Een marketingvideo wordt gericht ingezet en alleen aan een potentiële doelgroep getoond.

Platformen

Je hebt online een uitgebreide keuze aan platformen waar je een video plaatst. Alle platformen hebben verschillende doelgroepen waardoor je een groot publiek bereikt. Denk aan sites zoals Facebook, YouTube, Vimeo of je eigen website.

YouTube is natuurlijk de nummer één in de onlinewereld. Google is de eigenaar van YouTube en geeft daarom de video’s een hogere ranking in de zoekresultaten. En vergeet niet, steeds meer mensen gebruiken YouTube als zoekmachine. Ze zijn al de op 1 na grootste zoekmachine ter wereld! Zo heeft jouw video meer kans om bekeken te worden. Maar de andere platformen werken ook uitstekend voor een gerichte marketingvideo campagne.

Het inzetten van videomarketing is dus een zeer effectief middel. Dit komt door voordelen die andere media niet hebben. Weten hoe je makretingvideo's effectief voor jouw organisatie kunt inzetten? Neem gerust contact met ons op.


Bekijk een aantal van onze marketing video's op de website of check onze Vimeo