In 2019 bestaat 80% van het internetverkeer uit video

Hoe zorg jij ervoor dat je zichtbaar bent?

Video’s zijn een belangrijke boost voor je zichtbaarheid & credibility op Social Media. 

Wist je bijvoorbeeld dat maar liefst 95% van de boodschap uit een video blijft hangen bij de kijker?

En dat wel 64% van de consumenten tot koop overgaat door het zien van een (reclame) video? 

Of dat men verwacht dat in 2019 zeker 80% van het internetverkeer door consumenten uit videodata zal bestaan? 

Daarom is video belangrijk, hierdoor blijf je zichtbaar bij jouw klant. Belangrijk is het om met constante regelmaat steeds nieuwe video's te plaatsen. Niet alleen blijf je zo zichtbaar in die zee van content, maar vinden jouw klanten het vaak ook nog is leuk om naar te kijken. 

Voor de prijs van één film krijg je nu een jaar lang films voor jouw bedrijf.

Waarom meerdere video's? Hierdoor heb je regelmatig nieuwe content die jij op jouw social media kanalen kan delen. Zo blijf je zichtbaar en staan potentiële klanten langer stil bij jouw bedrijf. 


Op deze manier kan jij ook steeds weer wat nieuws laten zien. Dit zijn vaak ook interessante dingen voor jouw klanten om te zien.


Veel bedrijven denken namelijk dat ze helemaal niet zoveel te vertellen hebben, maar dat is niet waar. Wat voor jou heel logisch is kan voor jouw klant juist wel heel interessant zijn. 

Dat is de kracht van een Videoabonnement

Het kost je weinig tijd en je hebt steeds weer nieuwe content om aan jou klanten te laten zien. 

Waarom video goed is voor je  SEO 

De video's die VideoAbo maakt worden ook ondertiteld. De video komt met de ondertitels weer bij jou. Als dit op jouw YouTube kanaal en/of jouw website terecht komt snapt Google waar de video over gaat. Op deze manier kan Google dus ook beter zoeken en als beloning kom je hierdoor hoger in de ranking.

Video helpt  - Doordat video ook een positieve invloed heeft op SEO kan dit je ook helpen met het aanspreken van nieuwe klanten.

De stappen van een VideoAbo

VideoAbo gaat gestructureerd te werk. Dit doen we om te zorgen dat het jouw zo weinig mogelijk tijd kost. 

intake


Wat wil je bereiken in je marketingstrategie en communicatiedoelen? Dit zijn vragen die worden beantwoord tijdens de intake. Op basis daarvan geven wij een advies hoe je dit met video kan bereiken.

film


Twee weken voor de opnames ontvang je het briefingsdocument. Hierin staan de onderwerpen die we tijdens de draaidag gaan filmen. Een week voor de opnames ontvang je de scripts. Zo is er nog genoeg tijd voor eventuele voorbereidingen.

verspreiding


Na de opnames zorgen onze editors ervoor dat de video's zo snel mogelijk naar jouw wensen worden gemaakt. Nu is het belangrijk dat de video's op de juiste manier worden verspreid. Ze worden geüpload en er komt een aansprekende tekst bij.

Waarom zal ik voor VideoAbo kiezen?

 • angle-right
  VideoAbo laat je video aansluiten op je andere bedrijfscommunicatie
 • angle-right
  VideoAbo maakt de video in jouw huisstijl
 • angle-right
  VideoAbo denkt mee over hoe jij het beste jouw doelgroep kan bereiken
 • angle-right
  VideoAbo ontwikkeld een doorlopende video marketing strategie 
 • angle-right
  VideoAbo zorgt ervoor dat jou boodschap kort en krachtig overkomt bij jouw doelgroep

Interesse in VideoAbo

We hebben het graag over ons vak. Als u interesse heeft of vragen heeft over VideoAbo neem gerust contact met ons op. We helpen u dan graag.

Wat kost een bedrijfsfilm?

Steeds meer bedrijven laten zich zien door middel van een promotie- of bedrijfsfilm. Een promotiefilm is namelijk leuk om naar te kijken en straalt ook professionaliteit uit. Maar wat zijn eigenlijk de kosten als je een video wilt laten maken? 


Een exact bedrag is vaak moeilijk te vinden op het internet. Een video laten maken kent een heel proces en is niet zomaar in een dagje gebeurd. De tarieven van een bedrijfsfilm verschillen per lengten, hoe uitgebreid je een video wilt hebben. Het maakt uiteraard ook uit door welk bedrijf je een video laat maken. Een professionele film laten maken kent dus een heel proces. Dit proces bestaat uit drie fasen van videoproductie:


Fasen van videoproductie

Fase 1: Voorbereidingen (pre-productie)

Voor het maken van een bedrijfsfilm moeten er eerst voorbereidingen worden getroffen. Dit noemen we ook wel de pre-productie. Tijdens de pre-productie bepaal je het doel van je video, wat je wilt laten zien, wat je gaat vertellen in je video enzovoorts. Daarnaast wordt er gekeken of er nog extra materialen nodig zijn, zoals een camera of lampen. Twee weken voor de opnames ontvang je dan het briefingsdocument en een week van tevoren de scripts om je voor te kunnen bereiden voor de opnames.


Fase 2: Opnames

Nadat alle voorbereidingen zijn getroffen, het script klaarligt en eventueel materiaal gehuurd is, is het tijd om te filmen. Ook wel de productie genoemd. De opnames worden gedaan op locatie. En er komen meestal een of twee mensen van ons filmen tijdens de opnames.


Fase 3: Afwerking (post-productie)

Wanneer alle beelden zijn opgenomen, moeten deze uiteraard nog in elkaar worden gezet in de montage. Dit noemen we ook wel post-productie. In de afwerking worden alle elementen samengevoegd. Nadat de video is gemonteerd, wordt de eerste versie in een online reviewtool naar jou toegestuurd. Hierin geef jij feedback op de video. Deze feedback ontvangen onze editors meteen en zij zullen deze aanpassen naar jouw wensen. Zo wordt de video bewerkt naar het gewenste resultaat.

Kosten van een Bedrijfsfilm

De voorbereidingen, opnames en de afwerking worden allemaal berekend bij de kosten van het laten maken van je bedrijfsfilm. De prijs van een bedrijfsfilm is dus moeilijk van tevoren vast te leggen en de tarieven hangen af van meerdere factoren. Maar de kosten van een bedrijfsfilm liggen niet meer zo hoog als een aantal jaren geleden. Het is nu niet alleen voor grote bedrijven, maar ook voor kleine bedrijven mogelijk om hun organisatie te promoten via video.


De kosten voor het laten maken van een uitgebreide video zullen ongeveer rond de 3000 euro bedragen. Maar bij VideoAbo splitsen we deze kosten van een bedrijfsfilm over een aantal maanden. Zo heb je voor hetzelfde bedrag in plaats van één lange bedrijfsfilm meerdere korte kwalitatieve films die je over een langere periode online kan verspreiden. Het voordeel hiervan is dat je continue zichtbaar blijft met nieuwe content en professionele video’s. Zo kun jij je klanten langer binden. Wat je per maand betaalt, hangt af of jij wekelijks, tweewekelijks of maandelijks een nieuwe video wilt plaatsen.


Daarom VideoAbo

VideoAbo is een video marketing bedrijf en helpt ondernemers met professioneel bewegend beeld op hun website en in hun marketing uitingen. Wij bedenken samen met jou wat je in een video moet vertellen en wanneer je een video moet plaatsen. Door dit in abonnementsvorm aan te bieden, blijven video’s actueel en bespaart het jou veel tijd. 

 • 1
  Video met regelmaat: Je blijft continu zichtbaar met steeds een nieuwe actuele video.
 • 2
  Weinig tijd: Het kost je niet veel tijd. Je bent eens in de drie maanden een halve dag kwijt. Zo hou jij verder tijd over voor dat waar jij goed in bent.
 • 3
  Kort maar krachtig: We maken de video's geschikt voor social media. Hier haken veel kijkers af als het te lang duurt. Wij zorgen ervoor dat de video boodschap in een korte tijd wordt over gebracht!

Interesse in VideoAbo

We hebben het graag over ons vak. Als u interesse heeft of vragen heeft over VideoAbo neem gerust contact met ons op. We helpen u dan graag.

The Video Marketing Company is een videobureau dat kwaliteit, service en beleving hoog in het vaandel heeft staan! Met elkaar werken we hard voor al onze klanten.

Arjan Jonker

Een communicatie / marketingstrategie omzetten naar een ijzersterke film of video''

“Arjan Jonker is binnen TVMC creatief verantwoordelijk. Arjan heeft passie voor marketing en is een beeldende verhalenverteller. Van kinds af aan was hij al bezig met filmen en monteren. Arjan: ''Het mooiste aan video vind ik een communicatie / marketingstrategie omzetten naar een ijzersterke film of video''. Hier zet hij zich graag elke dag voor in!."

Arjan Jonker
- Creative Director

“Bedrijven kunnen helpen hun doel bereiken..."

“Esther Jonker is bij TVMC managing director, maar wij noemen haar liever producer. Ze zorgt dat iedereen in het bedrijf weet wat ze moeten doen en waar ze moeten zijn. De niet-creatieve tussen alle creatievelingen zoals ze zelf zegt. In 2008 is ze samen met Arjan TVMC begonnen en nog steeds doet ze dit met veel plezier. Esther: ''Het leuke aan mijn werk vind ik dat we bedrijven kunnen helpen hun commerciële doel te bereiken met video!"

Esther Jonker
- Managing Director
Esther Jonker
Arjan & Esther 

Oprichters TVMC

Over ons

VideoAbo helpt organisaties met het communiceren van hun boodschap met bewegend beeld, zodat hun commerciële doelen nog efficiënter worden bereikt. We maken professionele video’s bereikbaar voor organisaties. VideoAbo doet dit door Social Media Marketing video’s te produceren die zorgen voor een regelmatige zichtbaarheid onder hun (potentiele) klanten. Hierdoor zijn de bedrijven tegen lage kosten toch zichtbaar met professionele marketing video’s, en worden op zeer efficiënte wijze hun gewenste commerciële doelen behaald.
In 2008 werd TVMC opgericht, door Arjan en Esther. Toen nog onder de naam Jonker Communications. Inmiddels bestaat ons team uit 8 video-professionals en is het aangevuld met het product VideoAbo.


Arjan Jonker

Arjan is in 2001 afgestudeerd aan de Filmacademie in Amsterdam. Nadat hij zijn opleiding als filmeditor had afgerond ging hij aan de slag bij Media Choice, waar hij commercials maakte voor Ad-Insertion.
In 2007 maakte hij de overstap naar de Consumentenbond om daar zijn marketing kennis te verbreden, waarna hij vervolgens aan de slag ging bij The Valley en werkte als marketeer voor o.a. Praxis, ABN Amro, Kluwer, SDU etc.. In 2008 besloot hij om samen met Esther aan de slag te gaan om organisaties verder te helpen met marketing en dan met name videomarkting! Binnen VideoAbo is Arjan creatief verantwoordelijk voor alle projecten.


Esther Jonker

In 2004 is Esther afgestudeerd aan de Haagse Hogeschool, waar zij marketing studeerde. Na haar studie is zij jarenlang werkzaam geweest in het Marktonderzoek waar zij gewerkt heeft voor de Consumentenbond en marktonderzoeksbureau Team Vier. Vanuit Team Vier heeft zij gewerkt voor bedrijven als Achmea, Sanoma en BPD. Samen met Arjan helpt ze graag andere bedrijven met groeien. Binnen VideoAbo is zij verantwoordelijk voor de productie van de projecten en de analyses van de videodata. Namens VideoAbo is Esther lid van de verenigingen: Haagsche Business Club, BNI Seagull, HCK en AWC.


Voor wie?

Uiteraard zijn wij erg trots op alle projecten die wij samen met onze klanten oppakken. We delen deze (en andere informatie) dan ook graag op onze social media kanalen:

LinkedIn
Facebook
Twitter
Instagram
YouTube

Jouw bedrijf meer Zichtbaar laten zijn

Video loont. Zeker als het gaat om een marketing investering voor jouw bedrijf. Van alle marketing professionals wereldwijd vindt 51,9% dat video met goede content de beste return on investment op levert. Maar ook dat 64% van de consumenten die een video met een marketing boodschap bekijkt hierna onbewust al tot koop overgaat. En dat zelfs bij 95% van de kijkers de boodschap uit de video blijft hangen. Dit is bij alleen tekst maar 10%.


Het gebruik van video is dus een goede keuze als het gaat om marketing activiteiten. Met het oog op de groei van video gebruik op internet, met een verwachting dat in 2019 80% van het consumenten internetverkeer uit video-data zal bestaan. Dit maakt het voor jou alleen maar makkelijker om je video hiertussen te verspreiden. 

Waar op letten bij het maken van een video

Het gebruik van video kan dus erg efficient zijn, maar waar letten we nu allemaal op? De kracht van video zit het er tegenwoordig vooral in om in een korte video de boodschap naar je kijker over te brengen. In al de beschikbare content die er is, is er namelijk ook voor de kijker veel keus. Daarom moet niet alleen de lengte te lang zijn maar moet het ook nog is leuk voor je doelgroep zijn om naar te kijken. Video's die goed scoren zijn: klant ervaringen, tutorials en instructie video's en demonstratie video's (denk maar aan de lancering van een nieuw product). 


Wat is nu dan de ideale lengte hiervoor? Als er eenmaal duidelijk is waar het over gaat en wat de boodschap is moet het script worden geschreven. Hierin moet al wel met de tijdsduur van de video rekening worden gehouden. Wat blijkt. 5% van de kijkers zullen na 1 minuut afhaken en 60% binnen 2 minuten. Belangrijk dus om het kort te houden.

Do's & Don'ts

Als jezelf met een video aan de slag wilt of je hebt al video's voor jouw bedrijf kijk dan even door deze lijst heen waar je nog is extra op moet letten tijdens het maken hiervan.

Do's

 • angle-right
  Zorg voor een duidelijke visie.
 • angle-right
  Voeg een call-to-action toe.
 • angle-right
  Zorg voor een consistente look, zowel in 1 video als over meerdere video's.
 • angle-right
  Maak het mobiel vriendelijk.
 • angle-right
  Maak het aantrekkelijk voor je doelgroep, niet jezelf.

Don'ts

 • angle-right
  Plaats niet alleen de video los op social media, schrijf er nog wat bij.
 • angle-right
  Plaats de video op verschillen kanalen, beperkt het niet tot 1.
 • angle-right
  Zorg er wel voor dat wat je in de video vertelt je ook kan waarmaken.
 • angle-right
  Maak het niet te lang, mensen haken dan snel af.
 • angle-right
  Gebruik geen ingewikkelde vakjargon.

Interesse in VideoAbo?

Dit zit er standaard in elk pakket

 • angle-right
  VidoAbo denkt mee over de onderwerpen voor de video's.
 • angle-right
  VideoAbo schrijft de onderwerpen uit in professionele scripts.
 • angle-right
  ​VideoAbo komt naar jou toe om te filmen.
 • angle-right
  VideoAbo ontwikkelt en animeert jouw logo en grafische titels.
 • angle-right
  ​VideoAbo maakt iedere video geschikt voor social mediakanalen.
 • angle-right
  ​VideoAbo regelt de muziekrechten van de stockmuziek.

Veel gestelde vragen

Hoe werkt een video abonnement?

Hoe lang duurt een video?

Hoeveel tijd kost het mij?

Ik wil een voice over bij mijn video’s. Kan dat?

Worden de muziekrechten door VideoAbo afgekocht?

Kunnen jullie de video's plaatsen op Social Media voor mij?

Waarom geven jullie niet alle video’s in één keer vrij?

Hoe betaal ik het video abonnement?

​Hoe ontvang ik de video’s?

Wat voor soort video's worden er opgenomen?

Wanneer is het abonnement opzegbaar?

Worden de video's ondertiteld?

Is video belangrijk voor mijn vindbaarheid op Google?

Kan ik meerdere video’s in één keer ontvangen?

Wat is de kracht van een video abonnement?

Copyright 2018 - The Video Marketing Company