Workshop videomarketing bij ZEP010

By Esther Jonker | Video Marketing

feb 18
VideoAbo_presentatie_Videomarketing

Wij delen graag onze kennis over videomarketing en video's. Afgelopen juni waren we te gast bij ZEP010 om een interactive workshop te geven over Videomarketing. ZEP010 is een organisatie van en door eventorganisatoren. De belangrijkste vraag was dan ook: Hoe kan je video efficient inzetten voor de organisatie voor jouw event.

Videomarketing voor een event

We nemen de aanwezigen van ZEP010 mee door de Customer Journey van hun aankomende event. Hoe weet je potentiele bezoeker van het bestaan van je event? En hoe zorg je ervoor dat ze het event bezoeken? Al deze vragen zijn we stuk voor stuk doorgelopen met de eventmanagers. Ook hebben we besproken wat de touchpoints zijn. En welke video daar dan het meest effectief voor zou werken. Zo hebben we samen de Video Customer Journey van het event ingevuld.

Facebook is geen LinkedIn

VideoAbo presentatie Videomarketing Zep010

Ook bespreken we uiteraard de verschillende soorten platforms. Een video op Facebook heeft namelijk een hele andere insteek dan een video op een website of op LinkedIn. Bedrijven maken helaas nogal eens de fout overal dezelfde video te plaatsen, en dat is zonde. Zo behaal je namelijk niet het optimale rendement met je video's.

Een grappige video kan het heel goed doen op Facebook, maar juist weer negatief uitpakken op LinkedIn. Op Instagram draait de video om mooie beelden, maar mag hij wel maar heel kort zijn. Op LinkedIn is men juist weer bereid wat langer te blijven kijken.

En waar zit je doelgroep eigenlijk? Zit deze wel op Facebook? Of bereik je deze beter door middel van een nieuwsbrief? Deze vragen zijn erg belangrijk voor de inzet van je video's.

Ook een gastcollege of presentatie?

Deze presentaties (of gastcolleges of workshops, give it a name 🙂 ) geven we uiteraard vaker. We komen hiervoor ook bij bedrijven langs. Zou jij ook graag meer willen leren over het effectief inzetten van video's voor jouw bedrijf of dienst? Neem dan contact met ons op.

Photocredits: Heldere Fotografie